BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.387,40
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da İsmet İnönü konferansı

Atatürkçü Düşünce Derneğinin Batıkent Şubesi, İnönü'nün vefatının 37. yılı dolayısıyla konferans düzenledi.

Abone ol
İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve İsmet İnönü'nün hayatları boyunca dürüst ve temiz siyasete önem verdiklerini belirterek, ''Hiçbirinin ailesi, bir yakını zengin olmadı. Sadece ülkeyi düşündüler'' dedi.
Atatürkçü Düşünce Derneğinin Batıkent Şubesinde, İnönü'nün vefatının 37. yılı dolayısıyla düzenlenen konferansta konuşan Bilgehan, Atatürk ve İnönü arasında saygı ve güven esasına dayalı sarsılmaz bir dostluğun bulunduğunu söyledi.

''Birinci sınıf insanlar birinci sınıf insanları yanlarına alırlar, ikinci sınıf insanlar üçüncü sınıf insanları yanlarına alırlar'' diyen Bilgehan, Atatürk gibi birinci sınıf bir insanın da milli mücadelede en yakınına İsmet İnönü'yü aldığını ifade etti.  

Atatürk'ün devrimcilerde görünen bir gözükaralığa sahip olduğunu ve mucizeler yarattığını dile getiren Bilgehan, İsmet İnönü'nün de atılımcı ve yiğit ruhuyla yenilikleri halka benimsettiğini söyledi. 

Mustafa Kemal'in ölümünün ardından İnönü'nün Cumhurbaşkanı olduğunu ve birçok zorlukla karşılaştığını anlatan Bilgehan, çok az liderin İnönü kadar baskılara ve eziyete maruz kaldığını ifade etti.

İnönü'nün satın aldığı her şeyin faturasını isteyip, bunları soranlara gösterdiğini belirten Bilgehan, ''Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü hayatları boyunca dürüst ve temiz siyasete önem vermişlerdir. Hiçbirinin ailesi, bir yakını zengin olmadı. Sadece ülkeyi düşündüler'' dedi.

İsmet İnönü'nün hayatı boyunca ''Önemli olan iktidarda kalmak değil, itibarda kalmaktır'' düşüncesiyle hareket ettiğini anlatan Bilgehan, devlet idaresinde çok iyi uyum sağlayan iki onurlu arkadaşı, Atatürk ve İnönü'yü rahmetle andığını söyledi.  
İnönü'nün kızı Özden Toker de babasıyla ilgili anılarını paylaştı. Orta halli bir Türk ailesi olarak yaşamlarını sürdürdüklerini ifade eden  Toker, ''Kendimizi kimseden üstün görmedik. Masamızda devlet sorunları da konuşuldu, Ramazan aylarında iftar sofrası da kuruldu'' dedi.