BIST 10.124
DOLAR 32,21
EURO 34,82
ALTIN 2.426,08
HABER /  GÜNCEL

Hizbullah avukatı Hakan'ı şoke etti

Ahmet Hakan, Hizbullah'ı konu ettiği programda münafık cevabıyla şaşırdı.

Abone ol

Hizbullah'ın avukatından Ahmet Hakan'ı şoke eden çıkış! Türkiye'deki Hizbullah gerçeğinin masaya yatırıldığı programda, örgütün işlediği cinayetler ve PKK ile diğer cemaatlerle olan mücadeleleri tartışıldı. Hakan'ın "İslamcı aydınlar neden öldürüldü" sorusuna avukat Sıtkı Zilan'ın verdiği cevap oldukça şaşırtıcıydı. 

Hizbullah'ın Türkiye'de işlediği ileri sürülen cinayetler ve diğer İslami cemaatler ile PKK'nın tartışıldığı Tarafsız Bölge'de dün akşam oldukça ilginç diyaloglar yaşandı. Mehmet Faraç'ın, polis kayıtları ile davaya ilişkin iddianameler üzerinden tartışmaya katılması, Hizbullah üyelerinin avukatlığını üstlenen Sıtkı Zilan'ı kızdırdı.

Hizbullah'a ilişkin gerçeklerin kamuoyundan saklandığını söyleyen Zilan, bölgede üç unsur olduğunu; PKK'nın, JİTEM'in ve Hizbullah'ın zaman zaman farklı gerekçelerle şiddete başvurabildiğini söyledi.

AHMET HAKAN'A İLGİNÇ YAKIŞTIRMA

Hizbullah'ın Türkiye'de işlediği öne sürülen cinayetleri de gündeme taşıyan Ahmet Hakan, Zilan'a bazı İslamcı aydınların neden öldürüldüğünü sordu. Bu soruya bölgedeki şiddet kültürünü anlatarak başlayan avukat Zilan, PKK'nın hain, JİTEM'in benzer nedenlerle Hizbullah'ın ise münafık suçlamasıyla zaman zaman bu tür cinayetleri işleyebildiğini söyledi. Menzil'in de bugüne kadar 20'ye yakın cinayet işlediğini söyleyen Zilan, Ahmet Hakan'ın Hizbullah neden öldürüyor ısrarlı sorusuna ise "Sizin gibi benim gibi münafıklık yapmışlardır" diye cevap verdi. Bu cevabın ardından stüdyoda kısa süreli sessizlik yaşandı.