BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Aslan'dan Sami Yen'e yakışan veda

Ali Sami Yen'deki son maçına çıkan Galatasaray, tarihi günlerinden birini yaşadı.

Abone ol
Beypazarı Şekerspor'u ağırlayacak olan Sarı-Kırmızılılar, büyük başarılar yaşandığı Ali Sami Yen'e veda etti. Karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 yenik tamamlayan Galatasaray, ikinci yarıda bulduğu gollerle Beypazarı Şekersporu'u 3-1 yenerek, puanını 7'ye çıkardı.  

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda kendi sahasında Beypazarı Şekerspor'u ağırladı.

Sarı kırmızılı takım için tarihi bir anlam taşıyan karşılaşmayı Galatasaray 3-1 kazanarak üç puanı hanesine yazdırdı.

Maçta Galatasaray'ın gollerini 73. dakikada Servet ve 82. dakikada Arda Turan ve 90+2. dakikada Kazım Kazım kaydetti. Konuk ekip Beypazarı Şekerspor'un tek golü ise 23. dakikada Caner'den geldi.

Bu sonucun ardından Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda puanını 7'ye yükselterek gruptan çıkmayı garantilemiş oldu. Beypazarı Şekerspor ise oldukça isteki ve kaleci Önder'in yıldızlaştığı mücadelenin ardından A Grubu'nda grupta 1 puanda kaldı.

KARŞILAŞMADAN NOTLAR


Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu'ndaki 3. maçında Beypazarı Şekerspor'u ağırlayan Galatasaray'ı, taraftarı yalnız bırakmadı.

Sarı-kırmızılı takımın tarihi başarılara imza attığı Ali Sami Yen Stadı'ndaki son maçı olma özelliği taşıyan ve bir dizi veda etkinliğinin düzenlendiği karşılaşmada, tribünler tamamen doldu.

KAZIM'A TRİBÜN DESTEĞİ

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Galatasaray ile 3,5 yıllık sözleşme imzalayan Kazım Kazım, Ali Sami Yen Stadı'nda sıcak karşılandı.
 
Beypazarı Şekerspor maçı kadrosunda yedekler arasında yer alan milli futbolcu, takımın ısınmak için sahaya çıktığı bölümde tribüne çağrıldı.

Yeni açık tribünü önünde taraftarlara ''Üçlü'' çektiren Kazım, el hareketleriyle kendisine yapılan tezahüratlara karşılık verdi.

Öte yandan, sahaya çıkarken uğur yapan Kazım, önce tek ayağı üzerinde iki kez sekerken, sonra elini çimlere sürdükten sonra yüzüne götürdü.

''CİM-BOM''DA 6 EKSİK

Galatasaray takımı, Beypazarı Şekerspor karşılaşmasına 6 eksikle çıktı.
Sakatlıkları bulunan Milan Baros, Mehmet Batdal, Çağlar Birinci, kırmızı kart cezalısı Lorik Cana ve Avustralya Milli Takımı ile Asya Kupası maçlarında yer alan Lucas Neill ile Harry Kewell, Beypazarı Şekerspor maçında yer alamadılar.

18 KİŞİLİK KADRODA 3 YABANCI

Sarı-kırmızılı ekibin 18 kişilik kadrosunda yalnızca 3 yabancı oyuncusu yer aldı.
Beypazarı Şekerspor'a karşı sahaya çıkan ilk 11'de Insua ve Pino bulunurken, yedekler arasında da yeni transfer Culio sahaya çıktı.
 
Galatasaray'ın yabancı oyuncularından kadro dışı bırakılan Misimovic, Avustralya Milli Takımı'nda yer alan Neill ile Kewell ve kırmızı kart cezalısı olan Cana, 18 kişilik kadroda bulunmuyor.     

BEYPAZARI ŞEKERSPOR'U TARAFTARI YALNIZ BIRAKMADI

Beypazarı Şekerspor taraftarları, Galatasaray deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadılar.

Beypazarı'ndan 8 otobüsle İstanbul'a gelen taraftarlar, Ali Sami Yen Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümde takımlarını desteklediler.

Diğer yandan, Beypazarı Şekerspor takımının maç kadrosunda bulunmayan oyuncularının yer aldığı bölümde, bir futbolcunun elindeki mini kamerayla çekim yapması dikkati çekti.

KARŞILAŞMANIN DETAYLARI VE GOLLERİ
HABERİN DEVAMINDA...
[PAGE]

İLK YARIDAN DAKİKALAR

23. dakikada Beypazarı Şekerspor, Caner'in golüyle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti. Kaleci Önder'in uzun degajında Galatasaray ceza sahası önüne düşen topu Insua'ya rağmen önüne alan Caner, yaptığı aşırtma vuruşla kalesinden açılan Aykut'u avladı. Hafif sağ çaprazdan yapılan vuruşta Aykut'un üzerinden geçen top, yan direğe çarptıktan sonra ağlarla buluştu: 0-1.

36. dakikada soldan Culio'nun yaptığı ortada, ceza sahası içinde Arda'nın ününe bıraktığı topa Barış'ın sert vuruşunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı.

41. dakikada ceza sahası dışından Culio'nun yaptığı sert vuruşta, top yandan az farkla auta gitti.

45. dakikada hızlı gelişen Beypazarı Şekerspor atağında Hüseyin ceza sahasına girerken, kademeye giren Servet tehlikeyi uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısını Beypazarı Şekerspor 1-0 önde tamamladı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

65. dakikada sol çaprazdan Arda'nın kullandığı serbest vuruşta, arka direkte iyi yükselen Kazım'ın kafa vuruşu sonrası top kaleciden döndü ve Beypazarı Şekerspor defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.
67. dakikada yine Arda'nın kullandığı serbest vuruşta, Servet'in kafayla doldurduğu topa kale önünde Kazım'ın yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üst direkten döndü ve daha sonra kaleci Önder, topu kontrol etti.

69. dakikada
çalımlarla ceza sahasına yaklaşan Culio'nun sert vuruşunda, top kaleciden dönerken, ardından Arda ile Barış'ın anlaşmazlığı sonrası sarı-kırmızılılar önemli bir fırsatı kullanamadı.

73. dakikada
Galatasaray, Servet'in şık golüyle 1-1'lik eşitliği yakaladı. Culio'nun yaptığı ortada arka direkte Kazım kafayla topu doldururken, Servet'in yaptığı rövaşata vuruş sonrası top kalecinin müdahalesine rağmen ağlara gitti: 1-1.

75. dakikada
ceza sahası dışından Culio'nun sert vuruşunda, kaleci Önder topu güçlükle kornere çeldi.
Aynı dakikada Arda'nın kullandığı kornerde, ceza sahası içinde iyi yükselen Servet'in kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak üsten az farkla auta çıktı.

82. dakikada Galatasaray, Arda'nın golüyle öne geçmeyi başardı. Soldan çizgiye inen Insua'nın ortaladığı topu ceza sahası içinde kafayla tamamlayan Arda, takımını öne geçirmeyi başardı: 2-1.

90. dakikada Emre'nin pasıyla soldan ceza sahasına giren Insua'nın yerden vuruşunda, top kaleye paralel olarak az farkla yandan auta çıktı.

90 2. dakikada Kazım, Galatasaray'ı 2 farklı üstünlüğe taşıdı. Culio'nun ara pasıyla Beypazarı Şekerspor defansının arkasına sarkan Kazım, kaleciyi de çalımladıktan sonra meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3-1.
Galatasaray, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.