BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  GÜNCEL

Hırsızlık çetesi böyle çökertildi

Girdikleri yerlerden televizyondan ütüye kadar pek çok çeşit eşyayı çalan hırsızlar, güvenlik kamerasına takıldı.

Abone ol

Ankara'da hırsızlık olaylarına yönelik geniş çaplı operasyonda iki ayrı suç çetesi çökertilirken, ele geçirilen çalıntı eşyalar emniyetin koridorunu doldurdu.

Girdikleri ev ve işyerlerinden televizyondan ütüye kadar pek çok çeşit eşyayı çalan hırsızlar, güvenlik kamerasına takıldı. Görüntülerde, hırsızlık zanılısı 4 kişi otomobille bir iş yerinin önüne geldi. Yüzü maskeli olan zanlılar ellerindeki baltayla iş yerinin kapısını kırıp içeri girdi. Zanlılar daha sonra iş yerinde bulunan 5 adet plazmayı kucaklayarak, teker teker geldikleri arabaya yerleştirdi. Kısa bir süre içerisinde olayı gerçekleştiren ve oldukça rahat oldukları gözlenen zanlılar daha sonra olay yerinden hızla uzaklaştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Başkent'te çok sayıda hırsızlık olayını gerçekleştirdiği anlaşılan şüphelilerden A.A. isimli şahsı takibi sonucunda büyük çapta çalıntı malzeme ele geçirdi. Şüphelinin çok sayıda ev ve iş yerinden hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiği, çaldığı malzemeleri de Altındağ bölgesindeki evinde sakladığı tespit edildi. Adres tespitinin ardından yapılan operasyonda evde yapılan aramada, 1 adet 82 ekran televizyon, 1 adet plazma TV, 1 adet uydu alıcı, 1 adet DVD, 4 adet boş şarjör, 4 adet tabanca ve bu tabancaya ait şarjörler ile 61 adet MKE yapımı fişek, 1 adet MKE yapımı savunma tipi el bombası, 1 adet havalı tüfek, 3 ayrı poşet içerisinde yaklaşık 2 kilogram Hint keneviri ile 5 bin TL nakit para ele geçirildi. Emniyet ekipleri ayrıca hırsızlık olaylarının artması üzerine de bir çalışma başlattı. Bu çalışmalar neticesinde Ö.K., E.K., İ.Y., Ş.O. ve F. S. isimli zanlılar da sabah saatlerinde evlerine yapılan operasyonda gözaltına alındı.

İKİ KAMYON EŞYA ÇIKTI

Bu zanlıların evlerinde yapılan aramalarda çalıntı olduğu anlaşılan ve iki kamyona yüklenerek getirilen çok sayıda halı, elektronik malzeme, gıda malzemeleri, 1 adet tüfek ve tüfeğe ait çok sayıda fişek, 1 adet tabanca ve tabancaya ait şarjör ile 29 adet MKE yapımı fişek, 1 adet dijitürk cihazı, 1 adet masaj aleti, 1 adet ütü, 1 adet su ısıtıcısı, 2 adet ses sistemi, 1 adet 107 ekran plazma televizyon ve çok sayıda bilgisayar malzemesi ele geçirildi.
Zanlıların hırsızlık yaptığı ev ve işyeri sahipleri ile görüşen polis ekipleri, çalıntı malzemeleri sahiplerine teslim etmeye başladı. Yetkilileri, malzemesi çalınan çok sayıda vatandaşın emniyete akın ettiğini belirtti. Yakalanan şahıslar hakkında soruşturma devam ediyor...