BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.472,50
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan İsraili çok kızdıracak

İsrail ile yaşanan tatbikat krizini Erdoğan yorumladı. Başbakanın sözleri İsrail'i kızdıracak türden...

Abone ol

İsrail uçaklarının katılacağı gerekçesiyle iptal edilen Anadolu Kartalı tatbikatıyla ilgili Arap basınına konuşan Başbakan Erdoğan, “Halkın sesine kulak verdik” dedi.

Türkiye ile İsrail arasında patlak veren tatbikat krizi Ortadoğu'da yankı uyandırdı. Arap kanalları Erdoğan'ın peşinde.

El Arabiye televizyonunun sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "Anadolu Kartalı" tatbikatına İsrail'in katılmamasına ilişkin bir soru üzerine, Türk halkının hassasiyetleri ve diplomatik hassasiyetleri göz önünde bulundurduklarını söyledi.

Halkın vicdanına sözcülük ettiklerini belirten Erdoğan, halkın tatbikata İsrail'in katılmasını istemediğini, bu nedenle tatbikatın uluslararası bölümünü ertelediklerini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, Davos'taki çıkışıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de, orada hak dilinin sözcüsü olmaya ve haklıya hakkını vermeye çalıştığını kaydetti.

GAZZE'DE 1.500 KİŞİ ÖLDÜRDÜLER

Erdoğan, İsrail ile Suriye arasında arabuluculuk yaptıkları sırada İsrail'in Gazze'ye ağır silahlarla girerek, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 1500 kişiyi öldürdüğünü ve aralarında hastane ve okulların da bulunduğu birçok binayı tahrip ettiğini hatırlattı.

Davos'ta kanaatlerini dile getirdiğini ifade eden Erdoğan, tutumunda haklı olduğunu ve orada söylediklerinin doğru olduğunu belirtti.