BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.472,06
HABER /  GÜNCEL

Böyle bir mektup olabilir mi?

Torpil ve siyasi destek isteği hiç bu kadar açık dile getirilmemişti. Ankaralı taksilcilerin başkanı Cumhurbaşkanı Gül'den öyle bir talepte bulundu ki...

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-

Ankaralı taksicilerin başkanı uygun yerlerde durmayan taksilere ceza yazılmasını sağlayan yeni emniyet müdürünü Cumhurbaşkanına şikayet etti.

Şikayet mektubunda mevcut uygulama devam ederse 2010 yılında yapılacak oda genel kurulunda CHP’li Derviş Günday ekibinin ekmeğine yağ sürülmüş olacağı uyarısında bulundu. Üzerinde siyasi baskı kurularak görevinin engellenmeye çalışıldığını söyleyen Emniyet Müdürü mahkemeye başvurdu.

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in göreve gelmesinin ardından başta Kızılay bölgesi olmak üzere taksilere yönelik yaptırdığı uygulamaları, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir mektup göndererek şikayet etti.

EKMEKLERİNE YAĞ SÜRÜLMESİN

Yeğiner, taksici esnafının uygulama nedeniyle mağdur olduğunun anlatıldığı mektupta uzun uğraşlardan sonra başkanlığı kazandını hatırlatarak, “Mevcut uygulamanın devam etmesi 2010 yılı Ocak ayında yapılacak olan odamızın genel kurulunda Derviş Günday ve ekibine prim yaptıracak ve ekmeklerine yağ sürecektir. Konu ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürümüz ile bir görüşme yaptık, fakat olumlu bir sonuç elde edemedik” denildi.

SİYASİ BASKI KURULUYOR

Cumhurbaşkanı Gül, söz konusu mektubu bir üst yazıyla Ankara Valiliğine gönderdi. Mektupta yer alan ifadelerin şahsına yönelik ''iftira ve hakaret'' içerdiğini öne süren Emniyet Müdürü Orhan Özdemir de, görevini yapmaması için ''siyasi baskı ve nüfuz kurmaya” çalıştığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.