BIST 10.215
DOLAR 32,35
EURO 34,85
ALTIN 2.381,71
HABER /  GÜNCEL

Hırsızlar polise tekme tokat girişti

Olay 3 gün önce saat 01.00'da Çamlık Mahallesi İkbal Caddesi üzerinde bulunan bir markette gerçekleşti.

Abone ol

İddiaya göre, yüzleri kar maskeli 4 kişi hırsızlık amaçlı bir markete girmeye çalıştı. Bu sırada hırsızlık şüphelilerini fark eden çevre sakinleri durumu 155 polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, çevre güvenliğini sağladıktan sonra ellerindeki silahlarla markete yöneldi.

Bu sırada marketin dışında meyve reyonlarının çevresini kapatan brandayı kesip marketin kepenklerine ulaşan hırsızlar, kepenkleri kesmeye çalışırken polisleri karşılarında gördüler. Olay yerine ilk gelen polis ekiplerine tekme tokatsaldırmaya başlayan şüpheliler polise direndi. Polislerden biri telsiziyle olay yerine destek kuvvet istedi. Kısa sürede saldırıya uğrayan meslektaşlarına yardıma gelen polis ekipleri, şüphelileri etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.

OLAYIN GÜVENLİK KAMERASI VE CEP TELEFONU GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Görüntüler güvenlik kamerası ve bir vatandaşın cep telefonu kamerası tarafından saniye saniye çekildi. Sitenin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde bir polis aracı olay yerine geliyor. Etrafı kolaçan bir polis memuru silahını çıkartıp marketin tentesinin altına girerek, görüntülerden kayboluyor. Diğer polis araçları da kısa sürede olay yerine gelirken, görüntülerde hırsızların gözaltına alınmamak için direndiği gözüküyor. Bir hırsız ise polis ekiplerinin elinden kurtulup caddeden kaçmaya başlıyor. Arkasından da polis ekipleri kovalıyor. Hırsızın kısa süre sonra kaçtığı yönden polis ekipleri tarafından olay yerine doğru getirilip gözaltına alındığı göze çarpıyor. Çok sayıda polise direnen hırsızların hepsi, polis tarafından gözaltına alınarak, polis araçlarına götürülüyor.

Dışarıdaki hareketliliği farkeden bir vatandaş da evinini penceresinden olayları çekti. Yüksek bir kattan çekildiği anlaşılan görüntülerde hırsızların direnmeleri ve gözaltına alınmaları saniye saniye kameraya yansıyor.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gözaltına alınan M.A.(25), B.K.(35), A.B.(28) ve Ö.Ö.(35) Çakmak Polis Merkezi'ne götürüldü. Polis, olay yerinde yaptığı incelemede kar maskesi ve demir kesmekte kullanılarn aletler ele geçirdi. Yapılan incelemede şüphelilerin hırsızlık başta olmak üzere birçok suçtan kayıtlarının bulunduğu öğrenildi. Mahkemeye sevk edilen 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.