BIST 10.258
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.411,62
HABER /  GÜNCEL

Sakine Cansız'ın son projesi filmmiş!

Paris’te öldürülen PKK kurucusu Sakine Cansız, Kürt sorunu konusundaki bir filmde rol alacakmış.

Abone ol

Öcalan'ın avukatlarından Eren Keskin Paris'te öldürülen Sakine Cansız'la ilgili şaşırtan gerçeği açıkladı. Bu özel habere ulaştı.

Paris'te öldürülen 3 PKK'lıdan biri olan Sakine Cansız'ın Kürt sorununu ele alan bir filmde rol almaya hazırlandığı ortaya çıktı.

Cansız eğer öldürülmeseydi Kürt kadınının hayatını ele alan filmde yer alacaktı.

Abdullah Öcalan’ın avukatlarından Eren Keskin, ''Saldırıda hayatını kaybetmese, Berlin’de çekilecek bu film projesinin içinde yer alacaktı'' dedi.

 İnsan Hakları Derneği eski Başkanlarından olan Keskin, Sakine Cansız ile Almanya’da tanıştığını ve sık sık görüştüklerini açıkladı. ‘’Bir yönetmen arkadaşımız 3 Kürt kadınının hayatı üzerinden film projesi üzerinde çalışıyordu. Bu filmdeki kadınlardan biri ben diğeri Sakine Cansız olacaktı. Öldürülmese gelecek ay Berlin'de biraraya gelecektik’’ dedi.

ÇARŞAMBA GÜNÜ CENAZE TÖRENİ DÜZENLENECEK

Öte yandan Paris’te silahlı saldırıda öldürülen PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için çarşamba günü Diyarbakır’da Bayramoğlu Camisi ve Batıkent Meydanında tören düzenlenecek. Sakine Cansız’ın cenazesi Tunceli’de, Fidan Doğan’ın cenazesi Kahramanmaraş’ta, Leyla Söylemez’in cenazesi de Mersin’de toprağa verilecek.