BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.439,33
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Öcalan'dan televizyon bombası

İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan'ı ziyaret eden Mehmet Öcalan'ın Gemlik'e döndü.

Abone ol

İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, "Televizyon kendi talebi değildi. Cezaevi müdürü ikna etmiş. O nedenle almış" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Öcalan'ın odasına cumartesi gününden itibaren televizyon konulduğunu açıklamasının ardından bir açıklamada bugün ziyaretine giden kardeşi Mehmet Öcalan'dan geldi.

O İSTEMEMİŞ MÜDÜR İKNA ETMİŞ

Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'a televizyon verilmesine ilişkin soru üzerine, ''Televizyon kendi talebi değildi'' dedi.

''Televizyon kendi talebi değil miydi?'' sorusuna Öcalan, ''Hayır kendi talebi değildi. Cezaevi müdürü ikna etmiştir. O nedenle almıştır. Yoksa ben televizyonu almayacaktım dedi'' cevabını verdi.

'PARİS'TEKİ SALDIRIYI KINADI'

Mehmet Öcalan, ağabeyi ile görüşmek için gittiği İmralı a.20130114200045.jpgAdası'ndan dönüşünde jandarma karakolu önünde bekleyen basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

''Görüşme normaldi. Çok üzüntülü bir görüştü. (Paris'te üç kadının öldürülmesi) Fransa'daki katliamı -çok üzülmüştür- kınıyor. Yani bunun ismini ne koyarsak koy bir an önce açıklığa kavuşması gerekiyor. Eğer, bu katliam bir işarettir. Bunun için çok üzüntülüydü.

O üç tane Kürt kadının öldürülmesi dolayısıyla ailelerine başsağlığı diledi. Diyeceklerim bunlardır.''

Öcalan, ''Görüşmede başka herhangi bir şey gündeme geldi mi?'' sorusuna ''İleriki aşamada eğer eş başkanlar gelirse o zaman açıklayabilirim'' karşılığını verdi. ''Hangi konuyla ilgili'' sorusu üzerine Öcalan, ''Bu süreçle ilgili... Süreç...'' ifadesini kullandı.

Ardından Mehmet Öcalan ve beraberindekiler, kendilerini bekleyen özel otomobille Gemlik'ten ayrıldılar.

Mehmet Öcalan, 17 Kasım 2012'de de adaya giderek ağabeyi Abdullah Öcalan ile yüz yüze görüşmüştü. Öcalan, aynı gün yaptığı yazılı açıklamada, yüz yüze görüştüğü İmralı Cezaevi'ndeki ağabeyi Abdullah Öcalan'ın, cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerine bir an önce son verilmesi çağrısında bulunduğunu belirtmişti.