BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.433,66
HABER /  GÜNCEL

Bülent Arınç'ın MHP'yı çıldırtan sözleri

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Oktay Vural için yaptığı ima MHP'yi çok kızdırdı.

Abone ol

Bakanlar Kurulu yılın ilk toplantısını bugün yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 6 saat sürdü. Toplantı sonrası açıklama Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'tan geldi.

Arınç'ın gündeminde Öcalan'a  verilen televizyon izleme izni ve Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadının cenaze törenleri vardı.

Arınç, PKK'lıların cenaze töreni için 'provokasyona dönüşmesin' uyarısı yaparken, Öcalan'a verilen televizyon izninin 12 kanalla sınırlı olduğunu söyledi.

FEVKALADE İYİ PLANLANMIŞ BİR CİNAYET

Arınç'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Paris'te yaşananlar fevkalede iyi planlanmış bir cinayet gibi görünüyor. Soruşturmada neler gelişti bilemiyoruz. Hükümetimiz olayın bir an önce aydınlanmasını istiyor. Öldürülen kişilerin Türkiye'ye getirilmesi insani bir olaydır. Cenaze olayının daha büyük bir provokasyona dönüşmemesi gerekir. Bu konuda İçişleri Bakanlığımız ve ilgili birimler gerekli önlemleri alacaklardır. Olaya insani açıdan yaklaşmak gerekir.

Bu olayı İmralı'daki görüşmeyle irtibat kurmaya çalışanlar var bunda bir gerçeklik payı olabilir.

Geçmişte yaşananları bir kenara koyarak değerlendirilmelidir. Olayların perde arkasında neler vardır, bunların yanıtını biz verecek durumda değiliz. Türkiye'ye soruşturma ve yargısal olarak düşen görev varsa yerine getirmeye hazırız. Türkiye'nin Fransa'dan tek istediği olayın ciddiyetle soruşturulmasıdır.

OKTAY VURAL'A ŞİFA DİLİYORUM       

Oktay Vural'dan beklenen bir konuşmadır. Bu tür sözleri söylemesi doğaldır. İstediği kadar aranıyor olsun, bir insanın sorgusuz sualsiz öldürülmesini Bülent Arınç olarak üzüntüyle karşılıyorum. Sayın Vural da "İyi ki geberdiler, darısı başkalarının başına" diyor. İkimizin arasındaki fark bu... Benim ruh sağlığım konusunda sağlık ve şifalar dilemiş. Benim de ona tavsiyem olacak. Meclis'te takip ediyorum ayağa kalkıp, sağa sola bağırıyor, mimiklerine bakıyorum rahatsızlığı var mı diye. Ben de mutlaka bir hekime görünmesini, psikolojik destek almasının da yararlı olduğunu söylemek istiyorum.

CEZASI SONA ERDİ

Öcalan'a daha önce disiplin cezaları verilmiş. Bu cezalar 2011 yılı sonu itibariyle sona ermiş. Bir yıl izlenmiş ve disiplin cezası gerektirecek bir durum görülmemiş. Buna ceza ve infaz kurumundaki idare ve gözlem kurulu karar veriyor. Bu sebeple 12 Ocak 2013 günü odasına 42 ekran LCD televizyon konmuş. Aynı gün saat 15.30 itibariyle TRT1, TRT 6, CNN Türk, Kanal 7, Samanyolu, Show, Kanal D, atv, Star, Ülke TV, Kanal 24 ve NTV yayınlarını izleyebilmektedir."

MHP BARAJIN ALTINDA KALABİLİR                          29992.jpg

Terörün bitirilmesine yönelik sürece toplumun önemli bölümünden destek geldiğini ifade ederek, ''Eğer süreç başarılı olursa MHP barajın altında kalabilir. Karşı çıktığı sürece...'' dedi.

CHP NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR?

''CHP yeri geldiğinde biz Atatürk partisiyiz diyor, 1950'de kaybettikleri partiyi hala neden kazanamıyorlar? AK Parti kurulduktan 15 gün sonra iktidara geldi. Çünkü biz siyasi partiyiz.

CHP bir siyasi parti, fakat iktidar olma azmi olmalı. Milletimize bu yönlerini gösteremiyorlar. İktidar olacağız sözünü kimse ağızlarından duymadı. Yüzde 25'lik oyu başarı olarak görmemesinler.''

YARGI REFORM PAKETİ

4'üncü yargı reform paketiyle ilgili olarak, ''Adalet Bakanlığımızın farklı konularda bir çalışması var. O yüzden bugünlerde Meclis Genel Kurulu'na gelmeyecek. Yaptığımız iş anadilde savunmanın da ötesinde bir iştir'' dedi.