BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.441,02
HABER /  GÜNCEL

Paris suikastında çarpıcı ayrıntılar

Öldürülen PKK'lı Sakine Cansız'ın ölmeden 5 önce geldiği Paris'te, Fransız istihbaratı tarafından adım adım izlendiği iddia ediliyor.

Abone ol

Türkiye, örgüte destek veren işadamlarının listesine uzanan Fransa'dan PKK'nın gelir kaynaklarına ilişkin ayrıntılı döküm istedi.

ATV Haber, Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili önemli ayrıntılara ulaştı. İşte sır perdesi henüz aralanamayan o suikastlere ilişkin çarpıcı detaylar:

HEDEF SAKİNE CANSIZ'DI

Fransız polisine göre tetikçinin hedefi diger iki kadın değil bizzat Sakine Cansız'dı. Soruşturma tam bu yüzden Cansız merkezli yürütülüyor.

Fransa anti terör bürosu Cansız'ı merkeze alıp tetikçiyi ve emri verenleri bulmaya çalışıyor. Soruşturma yürürken geçmişte kalan bilgiler çok önemli rol oynuyor. Sakine Cansız Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı 435 kişiden biriydi. Almanya'da yaşıyordu, hatta 2 yıl önce yakalanmış, Türkiye devreye girip iade isteyince serbest kalmıştı.

FRANSA ÖRGÜTÜN PARA KAYNAKLARINA SÜREKLİ OPERASYON YAPIYOR

Genel olarak Avrupa'nın tavrı iade etmeme yönünde. Ama Fransa diğer ülkelerden bir yönüyle ayrılıyor. Fransız polisi son 6 yıldır örgütün para kaynaklarına operasyon düzenliyor. Operasyonlar çok gizli koduyla yürüyor.

Ama Fransız basını bazılarını deşifre etti. 2011 Nisanında Paris'te örgütün kasası olarak tanınan Adem Uzun'u yakalayıp gözaltına aldı. Paris dışında 5 kentte operasyon yapıldı. Sadece örgütün para kaynakları değil, silah pazarını yönetenler örgüte insan kazandıran hücreler deşif edildi.

CANSIZ ADIM ADIM İZLENİYORDU

Ne var ki Türkiye'ye iade prosedürü işlemedi. Gözaltına alınanlar yargılandı, bazıları serbest kaldı. Sakine Cansız tam bu noktada Fransız polisi açısından önemli bir isim. Cansız Paris'e çok sık gelmiyordu ama her gelişinde izleniyordu. 

ÖRGÜT SON 3 AYDA 350 MİLYON TL KAYBETTİ

İşte iddiaya göre Cansız, en son 5 gün önce Paris'e ulaştı. Örgüt son üç ayda 350 milyon liraya yakın kaynağından olmuştu. Dahası Fransız polisi, örgüte destek veren işadamlarının listesine ulaşmıştı.

ÖRGÜTE DESTEK VEREN İŞADAMLARINININ LİSTESİ

Ve Türkiye listeye ulaşabilmek için baskı yapıyordu. Cansız örgüt adına lobi yapmak için Paris'e geçti. İstihbaratçılar da peşindeydi. Gelinen son noktada Türkiye resmi yollardan Fransa'dan iki önemli bilgi istiyor. İlki PKK'nın gelir kaynaklarıyla ilgili ayrıntılı döküm. İkincisi de Sakine Cansız'ın ölmeden önce 5 gün boyunca Fransız istihbaratı tarafından kaydedilen görüntüleriyle telefon konuşmaları.