BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hırsızı açık cam tahrik etmiş

Antalya'nın Alanya ilçesinde hırsızlık amacıyla bir otele giren sabıkalı hırsız, güvenlik kamerasına yakalandı.

Abone ol

Otel çalışanlarının etkisiz hale getirdiği hırsızın ifadesi polisleri bile şaşırttı. "Otelin açık camı beni tahrik etti, hırsızlık için pencereden girdim." diyen hırsız pişmanlığını dile getirdi.

Edinilen bilgiye göre, olay Alanya Atatürk Caddesi'ndeki bir otelde akşam saatlerinde meydana geldi. Otelin arka kısmında bulunan güvenlik kamerasından bir kişinin ikinci kata tırmandığını gören görevliler, şahsın yukarı çıkmasını bekledi. Girdiği odadan 2 dizüstü bilgisayar, cep telefonu ve cüzdan çalan hırsız, başka bir odaya geçmek için diğer balkona atladı. Kapının kapalı olduğunu görünce ikinci kattan, çıktığı yerden aşağıya indi. Bu sırada otel güvenlik görevlisi hırsızın önüne geçti. Elini beline götüren hırsız, "Önümden çekil yoksa seni bıçaklarım." diyerek güvenlikçiyi korkutmak istedi, ancak arkadan gelen diğer otel görevlisi hırsızı yakaladı.

Polis ekiplerine teslim edilen Harun G.(26) isimli hırsız, emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf etti. Harun G. ifadesinde, "Bir haftadır doğru dürüst bir şey yemedim karnım açtı. Akşam saatlerinde hem dolaşmak hem de hırsızlık yapmak için sokağa çıktım. Otelin ikinci katındaki açık pencereler beni tahrik etti. Arka bahçeden girerek klima motorlarının üstüne basıp yukarıya çıktım. Sonra diğer balkona geçtim, ancak kapının kapalı olmasından dolayı çıktığım yerden indim." dediği öğrenildi.

Polislin yaptığı üst aramasında 3 farklı kişiye ait nüfus cüzdanı, 8 bankamatik kartı, 100 sterlin para, 2 dizüstü bilgisayar, bir mp3 müzik çalar, 2 cep telefonu, 2 cüzdan çıktı. Ev ve iş yeri olmak üzere toplam 11 hırsızlık suçundan sabıkalı olduğu ortaya çıkan Harun G'nin cezaevinden1,5 yıl önce çıktığıbelirlendi. Yaptığı hırsızlıktan dolayı pişmanlığını ve mağdurlarla uzlaşmak istediğini söyleyen hırsız adliyeye sevk edildi.