BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.433,76
HABER /  GÜNCEL

Hırsıza 2 yıl hapis cezası

Kapısını kırdığı bir kuyumcu dükkanından 44 bilezik çalıp kaçarken yakalanan zanlı, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Burdur'un Ağlasun ilçesinde 8 Ocak 2008'de, kapısını kırdığı bir kuyumcu dükkanından 44 bilezik çalıp kaçarken yakalanan zanlı, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ağlasun Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın son duruşmasında hakim, sanığın bir kuyumcu dükkanına kapısını kırarak girdiğini ve 44 adet 22 ayar bilezik çaldıktan sonra kaçmaya çalışırken yakalandığını belirtti.

Hakim, Bucak Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ile bilirkişi raporunda da dükkan kapısının zorla kırıldığının anlaşıldığını ifade etti.

Son sözü sorulan zanlı Abdülkadir Aytulun (29) da altınları çaldığını, fakat iş yerinin kapısının açık olduğunu, kapıyı kendisinin kırmadığını öne sürdü. Aytulun, pişman olduğunu söyledi.

Mahkeme, sanığı ''Kilitli mekanı zorla açmak ve iş yeri dokunulmazlığını ihlal etmek'' suçundan 2 yıl, ''Mala zarar vermek'' suçundan da 6 ay olmak üzere toplam 30 ay hapis cezasına çarptırdı.

Olay tarihinde tutuklanan ve 8 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen sanığın cezası ertelenmedi.

Sanığın, ilgili yasalar gereği yapılacak indirimden sonra yaklaşık 1 yıl daha cezaevinde tutulacağı öğrenildi.