BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hindistan'da Müslümanların yakılması üzerine en az 14 gözaltı

Hindistan'ın kuzeyindeki Bihar eyaletinde, kalabalık bir grup onlarca evi ateşe vererek en az üç Müslümanı öldürdü. Olay Müslüman bir kıza aşık olan Hindu gencin cesedinin bulunmasının ardından gerçekleşti. Saldırıdan sonra en az 14 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Hindistan'ın kuzeyindeki Bihar eyaletinde kalabalık bir grubun onlarca evi ateşe vererek üç Müslümanı canlı canlı yakmasının ardından olayla ilgili en az 14 kişi gözaltına alındı.

Bir hafta önce kayıp ihbarı yapılan Hindu bir kişinin cesedinin bulunmasının ardından Bihar'da protesto gösterileri başlamış ve Müslüman yerleşim yerlerine saldırılar olmuştu.

BBC'ye konuşan bir polis yetkilisi, cesedi bulunan kişinin Müslüman bir kıza âşık olduğunu ve daha sonra “kaçırılarak öldürüldüğünü” söyledi.

Emniyet Müdürü Gupteshwar Pandey, “Ceset bulunduktan sonra toplanan kalabalık en az yirmi evi ateşe verdi ve en az üç kişi öldürüldü” dedi.

Yetkililer cesedi bulunan gencin babasının 11 Ocak'ta polise kayıp ihbarında bulunduğunu ve oğlunun Müslüman bir adam tarafından kaçırıldığından şüphelendiğini söyledi.

Bihar eyaleti olayla ilgili soruşturma başlattı ve yüzlerce polis görevlendirildi.

Hindistan'ın 1,2 milyarlık nüfusunun yüzde 80'inden fazlası Hindu dinine mensup. Yüzde 14'ünden daha azı ise Müslüman.

Gözlemcilere göre genel olarak barış içinde yaşasalar da bazen böyle şiddet olayları gerçekleşebiliyor.

Geçen Eylül'de de aynı bölgede yaşanan Hindu-Müslüman çatışmalarında 50'ye yakın insan ölmüştü.