BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Davutoğlu'ndan 'ucuz pilav' müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, pirinç fiyatlarına uygulanan yüzde 8'lik KDV oranının yüzde 1'e indirileceğini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun pirinçteki KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e ineceğini açıklaması pirinç fiyatlarının ucuzlayacağı yorumlarına neden oldu.

Ak Parti’nin il kongresi için dün Tekirdağ’da bulunan başbakan Ahmet Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Bölgenin önemli geçim kaynakları arasında bulunan pirinçle ilgili konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasının son bölümünde pirinçteki KDV oranının önümüzdeki Bakanlar Kurulu’nda ele alınarak yüzde 8’den yüzde 1’e indirileceğini söyledikten sonra tribünlere giderek partilileri selamladı.

TÜKETİCİYE YANSIYACAK

Peki bu karar tüketiciler için ne anlama geliyor. Davutoğlu’nun bu açıklamalarından sonra pirinç fiyatlarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Orgin Agro Yönetim Kurulu başkanı Alper Önel, “Bilindiği gibi pirincin hammaddesi olan çeltik alımı yapılırken yüzde1 KDV ödenmekte. Ancak fabrikalar toptana satar iken ödenen KDV ise yüzde 8 idi. Bu oran yüzde 1’e çekilir ise öncelikle kayıt dışının önüne geçilmiş olup devletin kasasına daha fazla vergi girmiş olacak ayrıca da nihai tüketicinin sofrasına daha ucuzdan pirinç gelmiş olacak. Bu anlamda sektör açısından da tüketici açısından da daha önceden alınması gereken bir karar idi” diye konuştu.