BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL

Kobani: 'Miştenur Tepesi'nin bir bölümü Kürt güçlerde'

Kobani'de Kürt güçlerin, stratejik önemdeki Miştenur Tepesi'nde IŞİD'e karşı ilerleme sağladığı bildiriliyor. BBC Türkçe'ye konuşan Kobani Kantonu Dışişleri Sözcüsü Nassan tepede çatışmaların sürdüğünü söyledi.

Abone ol

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kobani kentinde, stratejik önemde olduğu belirtilen Miştenur Tepesi'nin bir bölümünün IŞİD'den (Irak Şam İslam Devleti) Kürt güçlerin eline geçtiği bildiriliyor.

KCK'ye (Kürdistan Topluluklar Birliği) yakın Fırat Haber Ajansı, tepenin üzerinde YPG (Halk Savunma Birlikleri) bayraklarının bulunduğu fotoğraflar yayınladı.

BBC Türkçe'ye konuşan Kobani Kantonu Dışişleri Sözcüsü İdris Nassan, Miştenur tepesinin bir bölümünün YPG'nin eline geçtiğini belirtti, bu tepenin alınmasıyla IŞİD'in takviye yolunun kapanacağını söyledi.

Nassan çatışma sürecini şöyle anlattı:

"Miştenur Tepesi'ne iki hafta önce zaten çok yaklaşılmıştı. Gün gün ilerleme oluyordu. ABD önderliğindeki koalisyon uçakları tepede IŞİD'in mevzilerini vuruyorlardı. Dün akşamdan bu yana da uçaklar yedi defa IŞİD'in mevzilerini bombaladılar. Peşmerge güçleri de tepeyi ağır silahlarla, toplarla vuruyorlardı. YPG ve üyeleri de tepenin alınması için mücadele ediyorlardı."

Nassan tepede çatışmaların devam ettiğini söyledi.

BBC Türkçe'ye konuşan Kobani'deki Peşmerge Güçleri Komutanı Amid Muslah Zebari de Pazar gecesi yaşanan yoğun çatışmaların ardından tepenin bir bölümünün Kürt güçlerin eline geçtiğini söyledi.

IŞİD 16 Eylül 2014'te Kobani'yi ele geçirmek üzere büyük bir saldırı başlatmıştı.

Bu tarihten itibaren devam eden çatışmalarda kent harabeye döndü, .

IŞİD saldırısı sonrası onbinlerce Kobani sakini sığınmacı olarak Türkiye tarafına geçti.