BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  DÜNYA

Küba'ya cami yapılacak Erdoğan temelini atacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O tepeye bir cami yakışır" dediği Küba için cami projesi hazırlanması talimatı verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika'yı Müslümanların keşfettiğini, Kristof Kolomb'un anılarında Amerika'ya ayak bastığında Küba'da bir tepede cami gördüğünü anlattığını iler sürerek özellikle sosyal medyada büyük ses getiren bir açıklamaya imza atmasının ardından, şubat ayında Küba'ya cami yapılması için talimat verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatını verdiği projede, örnek alarak Ortaköy Camii'si gösteriliyor.

"O TEPEYE CAMİ YAKIŞIR"

Tartışmalara neden olan 'O tepeye bir cami yakışır' sözünün ardından Erdoğan, aradan geçen süre içerisinde Küba hükümeti ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan görüşmeleri hızlandırdı ve görüşmeler neticesini verdi. Yaklaşık 4 bin Müslüman'ın yaşadığı Küba'dan izin çıkınca Erdoğan'a bilgi verildi.

ERDOĞAN TEMELİNİ ATACAK

Erdoğan proje için Ortaköy Camisi'nin bir benzerinin yapılacağı projenin hazırlanması talimatını verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yürüttüğü prosedür çalışmaları tamamlanırsa, Erdoğan, şubat ayı ortasında Latin Amerika turu kapsamındaki Küba ziyaretinde caminin temelini atacak. Kostarika ve Meksika'ya da gidecek olan Erdoğan'ın programında Brezilya'nın da olabileceği kaydedildi.