BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hıncal Uluç hakemi payladı

Hıncal Uluç'a göre derbide yaşananların 1 numaralı sorumlusu Fırat Aydınus olduğunu ilan etti. İşte o sert sözler;

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, pazar günü oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisiyle ilgili sert konuştu. Karşılaşmada kırmızı kart gören dört futbolcunun, derbiye kurban edildiğini söyleyen Uluç, saha içinde yaşananların bir numaralı sorumlusunun maçın hakemi olduğunu söyledi.

Fuat Akdağ'ın hazırlayıp sunduğu NTV'de yayınlanan "90 dakikada" haftanın spor olayları tartışıldı. Hıncal Uluç, Mehmet Yılmaz ve Haşmet Babaoğlu'nun yorumlarıyla katıldığı programda, Pazar günü Ali Sami Yen'de oynanan Galatarasay-Fenerbahçe derbisi masaya yatırıldı. Uluç, yaşananlardan karşılaşmanın orta hakemi Fırat Aydınus'u sorumlu tuttu.

İşte programdaki o sözler;

Hıncal Uluç: Bu çocukları (kırmızı kart gören futbolcuları) kurban haline getiren saha içinde de çeşitli faktörler vardı, bunların başında hakem geliyor. Fırat Aydınus denilen adam, beşince dakikada yan hakeme söylenmedik şey bırakmayan Sabri'ye sarı kartını çıkarabilseydi, alnına gösterebilseydi sarı kartı, ben olsaydım kırmızı çıkarırdım ve maç muma dönerdi.

Haşmet Babağolu: Ne yaptı sadece çıkartmadı değil. Bir de elini omzuna attı Sabri'nin, piyasada böyle sohbet ettiler. Bu futbolcularla iyi geçinme değil.

Hıncal Uluç: O sahne, sahada oynayan 22 futbolcuya arkadaş ben bu maçı eyyamla yöneteceğim dedi. Sabri'nin omzuna elini atarak, ben bu maçı eyyamla yöneteğim dedi, siz bildiğinizi yapın. Ondan sonra da bildiğini yaptı futbolcular.

Fuat Akdağ: Neden böyle bir tercihte bulundu hakem?

Hıncal Uluç: Ben bilmem, onu o hakemi oraya tayin edenler düşünsün.

Şimdi bir hakem için, en kötü şey onu seyirciye şikayet etmektir. Yan hakem, seyircinin bir metre önünde bağırarak çağırarak yerin dibine sokuyor Galatasaray seyircisinin önünde. Bunu cezasız bırakamassın, orta hakem olarak.

Mehmet Yılmaz: Seyirciye diyor ki bunu doğrayın.

Hıncal Uluç: Bitti! Bunu sen cezasız bıraktığın anda hakemlik otariteden de kalmaz ortada maçta kalmaz. Sonra da ipin ucu kaçtı, uzun sürede kart gösteremedi. Gösterdiği zamanda çok geç olmuştu, dört tanesinin başında patladı.

O maçın bu hale gelmesinin bir numaralı sorumlusu işte