BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Hertha evinde misafir

Alman basını, Hertha Berlin ile Galatasaray arasında bugün oynanacak maça geniş yer ayırdı.

Abone ol

Alman basını, Hertha Berlin ile Galatasaray arasında bugün oynanacak maça geniş yer ayırdı.

Bild gazetesi, “Hertha kendi evinde deplasman maçına çıkacak” başlığıyla verdiği haberde, mavi-beyazlı kulübün karşılaşmaya yaklaşık 40 bin Türk beklediğine dikkat çekerek, “Bir düşünün evinize geliyorsunuz ve evinizde tanımadığınız kişiler oturuyor. Hertha için yarın böyle olacak” yorumunu yaptı.

Hertha’nın Macar oyuncusu Pal Dardai, Galatasaray’a 1999 yılında Berlin’de 4-1 yenildiklerini hatırlatarak, “Bizim için çok kötü bir geceydi. Sahada Galatasaray tarafından alaya alındık. Bunun tekrarlanmaması lazım” ifadelerini kullandı.

Almanya’da Energie Cottbus forması giyen Çağdaş Atan, Galatasaray’ın kazanmasını diledi. Maçı statta izleyeceğini kaydeden tecrübeli savunma oyuncusu, “Ben Türküm ve Galatasaray’ın kazanmasını istiyorum. Ancak karşılaşmanın 1-1 berabere biteceğini tahmin ediyorum” dedi.

‘Galastressaray’ başlığı

Bild, “Galastressaray” başlığıyla geçen hafta İstanbul’da Metalist’e yenilen sarı-kırmızılı takımın ve Alman Teknik Direktör Michael Skibbe’nin, Hertha Berlin karşısında kritik bir sınava çıkacaklarını da vurguladı.
Berliner Morgenpost ve B.Z gazeteleri de maçla ilgili Berlin’de yaşayan Türklerin görüşlerine yer verdiler. Gurbetçiler, Galatasaray’ın sahadan galibiyetle ayrılacağına inandıklarını ifade ettiler.