BIST 9.511
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.492,22
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Herkesten alınacak 15 Ocak 2019'da cepten paylaşımlar ücretli oluyor

Mobil internet paylaşımı önümüzdeki yılın ilk günlerinde ücretli hale gelecek, Turkcell ilk adımı attı ve aylık ücretini belirledi.

Abone ol

Alınan ortak karar doğrultusunda mobil bağlantının diğer cihazlara hotspot paylaşımı ücretli oluyor. 15 Ocak 2019 itibariyle bugüne kadar bedava olan mobil internet paylaşımı ücretli hale gelecek. Akıllı telefonunuzdaki mobil veriyi paylaşmanız, faturanıza ek 9 TL masraf olarak yansıyacak.

Telekominakasyon firmalarının aldığı bu ortak karar Turkcell müşterilerine bilgilendirme mesajı atınca ortaya çıktı. Buna göre iOS veya Android telefonlarda 'kişisel erişim noktası' özelliği kullananlar artık ek ücret ödeyecek.

Turkcell mesajında şöyle denildi:

-“15.01.2019’dan itibaren mobil internet paylaşımlarınız aylık 9 TL le ücretlendirilecek. Hem faturalı hem de faturasız bireysel ve kuramsal tüm müşterilerden paylaşımla beraber 9 TL ücret alınıp, karşılığında paylaşımda kullanabilecek 2 GB internet paketi tanımlanacaktır”.

Turkcell’in 9 liralık bu ek paketi 30 gün geçerli olacak. Bu süre sonunda paylaşım yapılırsa, aboneye tekrar 9 TL ücret yansıtılacak. 2 GB’lik paket, bu süre içinde sadece paylaşım için kullanılabilecek bir içerik olarak hediye edilecek. Turkcell gibi diğer mobil operatörlerin ( Türk Telekom, Vodafone) de mobil paylaşımları ücretli hale getirecekleri öngürülüyor.

HOTSPOT (KİŞİSEL ERİŞİM) NEDİR? : Mobil interneti olan bir telefondaki internetin başka cihazların kullanımı için paylaştırılmasına hotspot adı veriliyor. Cep telefonlarında bu 'kişisel erişim noktası' aktif edilince devreye giriyor. Örneğin evinizde internet kesikse cep telefonunuzdaki bu erişim noktasını aktif edip onu kullanabiliyorsunuz. Uzun yıllardır birçok cihazın standart özelliği olan hotspot işlemi bugüne kadar ücretsiz olarak yapılıyordu.