BIST 9.680
DOLAR 32,44
EURO 34,46
ALTIN 2.479,94
HABER /  GÜNCEL

25 Aralık darbeye teşebbüs davasında müebbet hapis yağdı

25 Aralık darbeye teşebbüs davasında aralarında dönemin Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın da olduğu 10 kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi...

Abone ol

FETÖ/PDY'nin takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurarak darbeye teşebbüs ettiği iddiasıyla terör örgütü elebaşı firari Fetullah Gülen, ABD'deki Hakan Atilla davasında tanıklık yapan Hüseyin Korkmaz ile eski Emniyet Müdürü Yakub Saygılı'nın da aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu 71 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşındaki salonda yapılan duruşmada mahkeme heyeti, davaya ilişkin kararını açıkladı.

İŞTE MÜEBBET ALAN İSİMLER... Mahkeme heyeti eski emniyet müdürleri Yakub Saygılı, Kazım Aksoy, Yasin Topçu ve Mahir Çakallı ile Arif İbiş, Mustafa Demirhan, Mehmet Habib Kunt, İbrahim Şener, Mehmet Fatih Yiğit ve Mehmet Akif Üner'in "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

127'ŞER YIL HAPİS... Yakup Saygılı, Kazım Aksoy, Yasin Topçu, Arif İbiş, Mehmet Habib Kunt, İbrahim Şener, Mehmet Fatih Yiğit ve Mehmet Akif Üner'in özel hayatın gizliliği ve usulsüz dinleme suçlarından toplam 127 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası ile Arif ibis ve İbrahim Şener'in 133 yıl 4 ay 15 gün Mustafa Demirhan'ın 131 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırıldı.

Yakup Saygılı, Mahir Çakallı ve Kazım Aksoy...

DİĞER CEZALAR...  FETÖ'ye üye olmak ve usulsüz dinleme suçlarından sanıklar Sabri Kızılkaya, Hayrettin Can ve Cihan Kasak'ın toplam 43 yıl 6 ay, Murat Kaya'nın 30 yıl, Ercan Taş'ın 42 yıl 4 ay 15 gün, İsmaıl Arpacı ve Mehmet Sait Sevinç'in 16 yıl 6 ay, Ufuk Sağdıç ve Şakır Parpar'ın 15 yıl, Mahmut Yavuz'un 15 yıl 4 ay 15 gün, Raif Bektaş, Hüseyin Tokgöz'ün 10 yıl 6 ay, Fatih Aydın, Mehmet Balı, Gurkan Tok, Turgay Dukenmez'in 7 yıl 6 ay, Emre Civan'ın 6 yıl, Isa karayiğit'in 19 yıl 6 ay, Kamil Murat Adanır'ın 3 yıl 6 ay, Hasan Serdar Koçyiğit, Volkan Demirdelen, Burhan İnönülü, Mahmut Uçar, Turan Güler, Ahmet Usta, Yusuf Ayyıldız, Yalcın Aksoy, Ulvi Şahin'in 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verildi.

YENİDEN TUTUKLANMALARINA... Sanıklar Mahir Çakallı, İsmail Arpacı, Mehmet Sait Sevinç, Şakır Parpar, Yasin Topçu, Mehmet Akif Üner, Sabri Kızılkaya, Ufuk Sağdıç, Murat Kaya Ve Mahmut Yavuz İsa Karayiğit'in hükümle birlikte tutuklanmalarına hükmedildi.

FBI'IN TANIĞI KOMİSERİN DOSYASI AYRILDI... Firari sanıklar FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, ABD'deki Hakan Atilla davasında tanıklık yapan Hüseyin Korkmaz, eski Emniyet Müdürü Hamza Tosun ile Sinan Dursun, Engin Filiz ve Sinan Sağyalavaç'ın dosyasının tefrik edilmesine karar veren heyet, bazı sanıkları da "silahlı terör örgütüne üye olma", "özel hayatın gizliliği" ve "usulsüz dinlenme" suçlarından değişen oranlarda hapis cezasına çarptırdı.