BIST 9.008
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,18
HABER /  GÜNCEL

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen kararı çıktı bu fotoğraf damga vurdu

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında mahkemeden beklenen son dakika haber geldi. İki ünlü sanatçıya yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı getirildi.

Abone ol

HALK TV'de Uğur Dündar moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa katılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in skandal sözleri üzerine soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında polis ekipleri sabah saatlerinde Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'i Kadıköy'deki evlerinden alarak İstanbul Anadolu Adliye Sarayı'na götürdü.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI : Örgütlü suçlar savcılığı, ifadelerini aldığı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'i nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevketti. Her iki isim için de adli kontrol şartıyla serbest bırakılması kararı verildi. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen haftada bir gün karakola gidip imza verecek. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen için yurt dışına çıkış yasağı da konuldu.

77 yaşındaki Metin Akpınar'ın adliye koridorunda ifade vermek için beklerken elinde tostu ve çayıyla çekilen bu fotoğrafı güne damgasını vurdu.

NEYLE SUÇLANDILAR?: Müjdat Gezen "Cumhurbaşkanına Hakaret"le, Metin Akpınar ise "Halkı T.C. Hükümetine Karşı Silahlı İsyana Tahrik" ve "Cumhurbaşkanına Hakaret" ile suçlandı.

KONUŞURSAM YİNE SUÇ OLUR : Anadolu Adliyesi çıkışında avukatı Celal Ülgen ile kameralar karşısına geçen Müjdat Gezen, "Ben konuşacaksam yeni bir suç oluşturabilir, onun için konuşmak istemiyorum. Hakareti yapan Cumhurbaşkanı hakaretten yargılanan Müjdat Gezen. Adli sistem değişmiş, hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Başsavcılıktan "Müjdat Gezen ve Metin Akpınar" açıklaması

İLK İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI... Savcılık kapısında beklerken, Metin Akpınar, tost ve çayla kahvaltısını yaptı. Ardından önce Metin Akpınar ardından da Gezen ifade verdi. İki sanatçı da " Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı, ifadelerimiz çarpıtıldı. Suçlamaları kabul etmiyoruz" dedi.

Müjdat Gezen ifadesinde cumhurbaşkanına hakaret kastı bulunmadığını belirterek, "Ben tiyatrocuyum. Sahnede de bu cümleleri kullanıyorum. Mizahi eleştiri yaptım. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

AVUKATLARI AÇIKLAMA YAPTI: Anadolu Adliyesi çıkışında Müjdat Gezen'in avukatı Celal Ülgen ve Metin Akpınar'ın avukatı İrem Hekimoğlu açıklama yaptı. Ülgen soruşturmaya tepki göstererek şunları söyledi:
-"Siz eğer her önüne gelen kişinin konuşmasını Cumhurbaşkanına hakaret diye soruşturmaya kalkarsanız, Türkiye'de iklim değişir, kış olur. Bakın rejimin adı değişir, bunu açıklıkla söylüyoruz. Bu konuyu tartışmamız lazım. Bir defa Cumhurbaşkanına hakaret diye bir sözcük yok. Hakaret içerecek bir kavram yok, doğrudan doğruya Cumhurbaşkanının hedeflendiği söz yok. Buna rağmen bir muhbir alelacele olayı döşeniyor ve Cumhurbaşkanına bunu iletiyor."

Müjdat Gezen konuştu! Hedef gösterilmekten...

Metin Akpınar ne dedi olay sözleri ne tam metin