BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.442,40
HABER /  POLİTİKA

Herkesi affetti ama dört kişi hariç

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, helalleşme dönemi için açtığı davaları geri çekti ancak Müjdat Gezen ve Oktay Ekşi'ye karşı olanlar hariç...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün siyasilere ve basına açtığı 17 davayı geri çekti. Ancak Erdoğan'ın affetmediği dört isim vardı: Müjdat Gezen, Oktay Ekşi, Yalçın Küçük ve Ergun Poyraz

Erdoğan, seçim sonuçlarının açıklanmasıyla balkon konuşmasını yaptı, "Hesaplaşma değil helalleşme dönemi" dedi.

Erdoğan, ilk adımı dün attı, siyasilere ve gazetecilere açtiğı 17 davayı geri çekti. Ancak sanatçı Müjdat Gezen hakkında açtığı davada geri adım atmadı. O davalarla 50 bin lira teminat istiyor.

Başbakan, sadece sanatçı Müjdat Gezen'i affetmedi. Gezen, "Bazı anketlerde AKP'yi yüzde 50 gösteriyorlar. Aslında Aziz Nesin kriterlerine göre yüzde 60 çıkması gerekirdi" diyerek, Nesin'in "Türk halkının yüzde 60'ı aptal" sözünü hatırlatmıştı. Erdoğan, Müjdat Gezen'den 50 bin TL istiyor. Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Başbakanımız'm bu tavrı aslında temiz bir sayfa açmaktır" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise davaları geri çekmenin bir önemi olmadığını belirtti. Tekin, "Başbakan önce Aleviler'den özür dilesin" diye konuştu.

AFFETMEDİĞİ BİR İSİM DAHA VAR

Erdoğan, Hürriyet gazetesi eski yazarı, CHP milletvekili Oktay Ekşi'ye, geçtiğimiz kasım ayında yazısındaki ağır ifadeler nedeniyle 100 bin TL'lik dava açmıştı. Erdoğan bu davayı da geri çekmedi.

Hürriyet'in internet sitesinde "Şimdi, her şeyi satan işte o zihniyetin marifetlerini görüyoruz" cümlesiyle biten yazının taşra baskısında "Bu zihniyet analarını da satar" ifadelerinin yer almış, bu ifadeler daha sonra şehir baskısından çıkartılmıştı..