BIST 9.916
DOLAR 32,40
EURO 34,85
ALTIN 2.436,02
HABER /  GÜNCEL

Yardım istediği komiser tecavüz etti

Çorum'un İskilip İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser 38 yaşındaki Metin M., 17 yaşındaki S.D. adlı kız öğrenciye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Abone ol

Çorum'un İskilip İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser 38 yaşındaki Metin M., 17 yaşındaki S.D. adlı kız öğrenciye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

İskilip İlçesi'nde meydana gelen olayda S.D., iddiaya göre Emniyet Müdürlüğü'ne giderek kendisini rahatsız eden kişiler olduğunu söyleyip yardım istedi. Başkomiser Metin M. de genç kıza cep telefonu numarasını vererek, "Bir daha seni rahatsız eden olursa beni bu numaradan arayabilirsin" diyerek kızın da numarasını aldı. Evli olan Metin M., bir süre sonra genç kızı arayarak, kendisini rahatsız eden olup olmadığını sordu. Genç kızla bu şekilde arkadaşlık kurduğu ileri sürülen Metin M., kızı evine davet etti. Metin M., iddiaya göre birlikte alkol aldıktan sonra sızan S.D.'ye tecavüz etti.

Genç kız, yaşadıklarını İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek anlatıp şikayette bulundu. Bunun üzerine Başkomiser Metin M., mesai arkadaşları tarafından gözaltına alındı. Şüpheli, ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek S.D.'nin kendisine iftira attığını söyledi.

S.D. ise, "Ben kendisinden yardım istedim. Beni koruyacağını sandım. Bana içki içirip tecavüz etti" diye konuştu. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

ÖNCE TECAVÜZE KALKIŞTI SONRA...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Evli ve iki çocuk babası Örmeci bir kadına tecavüz etmek isterken yakalandı

Habertürk'ün haberine göre Eskişehir'in Odunpazarı İlçesi Emek Mahallesi'nde evli ve iki çocuk babası kaynakçı 42 yaşındaki Yunus Örmeci, pencereden girdiği evdeki kadına tecavüz etmek isterken yakalandı.

Yalnız yaşayan kadının direnmesi ve yardım istemesi üzerine komşuları kadının yardımına koştu.

EŞKÂL İLE YAKALANDI
Örmeci, paniğe kapılarak girdiği evin penceresinden kendisini sokağa attı. Tecavüz girişimiyle karşı karşıya kalan kadının polise başvurup, Örmeci'nin eşkâlini vermesi üzerine Eskişehir Emniyeti harekete geçti. Örmeci, çalıştığı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işyerinde gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden Örmeci, ifadesinde, "Ne yapayım, kadınlara cinsel tacizde bulunmayı ikinci meslek haline getirdim. Benim hapishaneye değil, tedaviye ihtiyacım var" dedi. 

BOŞANMA MESELESİ KANLI BİTTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Eskişehir'de ayrı yaşadığı karısı ile "boşanma meselesi yüzünden çıkan kavgada sırtından bıçaklanan şahıs hastanede tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre İ.K. (27) ile boşanmak için mahkemeye başvuran karısı E.K. (24) ile karşılaştıkları bir avukatın bürosunda boşanma meselesi yüzünden tartışma çıktı.

Münakaşanın büyümesiyle başlayan kavgada E.K., eşini sırtından 2 bıçak darbesiyle yaraladı. Yaralı şahıs 112 Acil Servis ambulansıyla götürüldüğü Eskişehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İ.K., "karımı çok seviyorum, kendisinden şikayetçi olmayacağım" dedi. Polis olayla alakalı soruşturma başlattı.
 

MOTOSİKLET KAZASI ÖLÜMLE BİTTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Bilecik'te meydana gelen motosiklet kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, pazardan dönen Murat Kınay (20) idaresindeki plakasız motosiklete, TOKİ konutları mevkiinde Özgür S'nin kullandığı 11 SE 958 plakalı kamyonet çarptı.

Motosiklet sürücüsü Murat K. ve arkasında oturan Olcay G. ağır yaralandı. Bilecik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Murat K. kurtarılamazken, Olcay G. ise hayati tehlike kaydıyla Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Kamyonet şoförü gözaltına alınırken, olayla alakalı tahkikat devam ediyor.
 

ÜZERİNE YILDIRIM DÜŞTÜ CAN VERDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde üzerine yıldırım düşen şahıs hayatını kaybetti

Edinilen bilgiye göre, Taşköprü ilçesine bağlı Şahinçatı köyünde ikamet eden Mehmet Eyrek (75), hayvan otlatmakta olduğu sırada yağmura yakalandı.

Hayvanlarıyla birlikte köye dönmek üzere olan yaşlı adamın üzerine yıldırım düştü. Mehmet Eyrek olay yerinde hayatını kaybetti. Eyrek'in ailesi, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı. 

OTOBÜSÜN ÇARPTIĞI ENGELLİ KİŞİ BÖYLE CAN VERDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Beyazıt Otobüs Durağı'nda, 34 EFZ 29 plakalı yolcu otobüsü, şoförünün manevra yaptığı sırada yoldan geçen engelli kişiye çarptı. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yapılan incelemede, otobüsün altında kalan engellinin öldüğü belirlendi.

Üzerinden, kimliğini belirlemeye yarayacak herhangi bir belge bulunamayan ve 40 yaşlarında olduğu belirtilen kişinin cesedi, polis ve Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

Kazanın haber alınması üzerine gelen Kapalıçarşı esnafı, isminin ''Mustafa'' olduğunu söyledikleri fiziksel engelli kişiyi, yıllardır tanıdıklarını söyledi. Esnaf, Mustafa'nın Kapalıçarşı'da tartıcılık yaparak geçimini sağladığını ifade etti.

Gözaltına alınan otobüs şoförü, olay yerinde toplanan vatandaşların tepki göstermesi üzerine, polis aracına bindirilerek Beyazıt Polis Merkezine götürüldü. Polisin kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor. 

ÖNCE BAYILTTILAR SONRA ÖLDÜRDÜLER VE SONRA...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Adana'da, 21 yaşındaki İsmet Dündar'ı bayıltıp boğarak öldürdükleri, ardından işyerini ateşe verdikleri iddia edilen iki tutuklu sanıktan 37 yaşındaki Nurettin Kızılkaya, olayın etkisiyle korkudan yaktığı sigaranın düşmesiyle işyerinde yangın çıkmış olabileceğini öne sürdü. Olaydan sonra amcasının kendisine, "Az önce tanıştırdığım kişiyi öldürdüm" dediğini öne süren 19 yaşındaki Ahmet Vahap Kızılkaya ise yaşı küçük olduğu için amcasının suçu üstlenmesini istediğini söyledi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için davayı erteledi.

Reşatbey Mahallesi'nde, 11 Nisan'da meydana gelen olayda, Nurettin Kızılkaya ile yeğeni Ahmet Vahap Kızılkaya, kontör satışı yapılan işyerinde çalışan İsmet Dündar'a iddiaya göre, önce fare zehiri koydukları meyve suyunu içirmek istedi. Amca ile yeğeni bunda başarılı olamayınca da Dündar'ı tinerli bezle boğup öldürdü, sonra da işyerini ateşe verdi. Olayın ardından gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan Nurettin ve Ahmet Vahap Kızılkaya hakkında 'ağırlaştırılmış ömür boyu hapis' cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlanan sanıklardan Nurettin Kızılkaya, cinayeti tek başına planladığını ve yeğeninin olayı sonradan öğrendiğini ileri sürdü.

KORKUDAN SİGARA YAKMIŞ

Nurettin Kızılkaya, ölen İsmet Dündar'ın patronu Yaşar Biçer'e borcu olduğunu, bunu ödeyemediği için Dündar'ın kendisine küfrederek hakaretlerde bulunduğunu söyledi. Kızılkaya, "Meyve suyunu, fare zehrini, tineri yeğenime aldırdım ama planımdan haberi yoktu. İsmet Dündar'ı tinerli bezle bayılttım. Korktuğum için sigara yaktım. Daha önce onlardan aldığım borçla ilgili verdiğim senedi ararken ayıldı. Tekrar bezle bayılttım. Boğuşma sırasında sigara düştü. Masanın üzerinde İsmet Dündar'a ait künye ve yüzüğü aldım. Aşağıda bekleyen yeğenimin yanına indim, giderken, binadan duman çıkıp çıkmadığını sordum" dedi.

'YÜZÜ KIPKIRMIZIYDI'

Amcasının binadan inmesiyle olayı öğrendiğini bildiren Ahmet Vahap Kızılkaya da, "Amcam yanıma geldiğinde çok telaşlıydı, yüzü kıpkırmızıydı, hırpalanmış bir şekildeydi. Korkunç bir siması vardı. Amcamın aracına bindik. Giderken de, 'Az önce tanıştırdığım kişiyi öldürdüm' dedi. Bunun üzerine korkmaya başladım. 'Senin yaşın küçük. Az ceza alırsın' diyerek suçu üstlenmemi istedi. Yakalandığımda bu yüzden suçu üstlendim" diye konuştu.

'İKİSİ DE CEZALANDIRILSIN'

İsmet Dündar'ın annesi Gülay Dündar ise "Suçu birlikte ve bilerek işlemişler. Ancak 4 farklı ve çelişkili ifadeleri var. Nurettin Kızılkaya, diğer sanığı kurtarmaya çalışıyor. İkisinin de aynı cezayla cezalandırılsın" dedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için davayı erteledi. 

ÖĞRETMEN TACİZDEN BERAAT ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Sakarya'nın Karapürçek İlçesi'nde, 40 gün önce öğrencisine taciz suçlamasıyla tutuklanan sözleşmeli öğretmen 55 yaşındaki Hasan K., ilk duruşmada şikayetçi kız öğrenci 12 yaşındaki M.S.'nin, "Korktuğum için öğretmenim hakkında böyle yanlış şeyler söyledim" demesi üzerine beraat etti.

Karapürçek İlçesi'ndeki Şehit Hüseyin Zorlu İlköğretim Okulu'nda bir grup öğrenci velisi, Tarım Kredi Kooperatifi'nde Müdür yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra emekli olan ve 10 yıldır okulda sözleşmeli olarak çalışan Hasan K.nin öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla 26 Nisan günü polise şikayette bulundu. Okulun 12 yaşındaki 6'ncı sınıf ögrencisi M.S. de öğretmeninin sınıfta kendisine cinsel tacizde bulunduğunu önü sürdü. Bazı öğrenciler de bunu doğrulayınca evli ve 2 çocuk babası Hasan K. tutuklandı.

Hakkında 'cinsel taciz' suçlamasından dava açılan Hasan K. olaydan 40 gün sonra Akyazı Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Suçlamayı kabul etmeyen öğretmen Hasan K., öğrencisinin korktuğu için kendisini suçladığını öne sürerek, "Balonları patlattığı için kızacağımı sanarak böyle birsey yapmış" dedi.

Yaklaşık 6 saat süren duruşmada okulun 6'ncı sınıfında okuyan 29 öğrenci ve veliler tanık olarak dinlendi. Öğrenciler öğretmenlerinin taviz edici davranışına tanık olmadığını söyledi. Tacize uğradığını ileri sürerek şikayetçi olan kız öğrenci M.S. de ifadesinde, "23 Nisan'da sınıfımızı süslemiştik. Balonları patlatınca arkadaşlarım öğretmenimin bana kızdığını balonları çaldığımı söylediğini bildirince korkup böyle söyledim" dedi.

Mahkeme öğretmen Hasan K.'nın beraatine karar verdi. Karar sevinen öğretmen Hasan K., 40 gün cezaevinde kalmasıyla ilgili sorulara "Bu saatten sonra ne diyebilirim? Ona neden kızayım ki. O daha çocuk" demekle yetindi.