BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Sürpriz lider adayları devrede!

"Sürpriz lider adayları devrede...Her seçim, başarısız partiler açısından siyaset alanında yeni sarsıntıları tetikler" bu iddianın sahibi Zaman yazarı Hüseyin Gülerce.

Abone ol

"Sürpriz lider adayları devrede...Her seçim, başarısız partiler açısından siyaset alanında yeni sarsıntıları tetikler" bu iddianın sahibi Zaman yazarı Hüseyin Gülerce.

Üstelik Gülerce'nin iddiaları bununla da sınırlı değil. Öncelikli örneği ise CHP ve MHP'de yaşananlar.

"CHP ve MHP için bu süreç başlamıştır. Tahmin edilmeyen lider adayları, şimdiden harekete geçtiler bile..." diyen Gülerce, Kılıçdaroğlu için ise "Kılıçdaroğlu üzerinden yapılan Sav ve Baykal ekiplerini tasfiye operasyonu şimdi karşılığını görecektir" dedi.

İşte Gülerce'nin diğer iddiaları...

Şimdi seçimler bitti ve CHP, MHP yöneticileri sonucu anlamaya değil, mazeretler bulmaya çalışıyorlar. Açık ifade edeyim:

Daha 9 ay önce bu halk, yüzde 58 evet ile demokratikleşmeye destek vermişken, CHP ve MHP'nin, Ergenekon sanıklarını Meclis'e taşıma gayreti bu milleti anlamamakta direnme değil de nedir?

Yeni Türkiye'nin gerçekleri artık bellidir.

1. İç barışın da en büyük teminatı olan inanç temelli bir sevgi, hoşgörü, diyalog ve uzlaşma hamlesi var. Dünyanın takdir ettiği, bağrını açtığı bu insanlık hareketini, artık ülke içerisinde tartışma konusu yapmanın, fitne ateşleriyle akılları karıştırmaya devam etmenin ne anlamı var, ne de faydası...

2. Darbe teşebbüsü iddiasıyla devam eden yargılamaların önünün kesilmemesi, demokratikleşmenin Anayasal teminatlara kavuşturulması çok önemli.

3. Statüko bitti, vesayetin artık geri dönme umudu yok. Herkes hesabını bundan böyle ona göre yapmalı.

4. Şiddet dili yerine barış dilinin hâkim olması, Kürt meselesi başta olmak üzere Türkiye'nin temel meselelerinin, bu ülkeyi vicdanî temellere oturtacak kurucu iradeyi esas alarak çözülmesi.

Daha ne diyelim?