BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,98
ALTIN 2.501,46
HABER /  POLİTİKA

Herkes BBPnin peşinde

Baraj endişesi yeni ittifak kapıları açıyor. Bu noktada gözde parti BBP... Üç parti de ittifak önerdi...

Abone ol

Siyasi gözlemciler, DYP ve Anavatan'ın apar topar Demokrat Parti (DP) çatısı altında birleşme kararını iki partinin baraj endişesine bağlıyor.

Ancak bu birleşmenin, Köşk seçimlerinde Meclis'i boykot ettikleri için tabandan tepki çeken merkez sağın iki köklü partisini baraj tehlikesinden uzaklaştırmaya yetmeyeceği ileri sürülüyor. Bu yüzden yeni arayışlara giren DYP lideri Mehmet Ağar ile Anavatan lideri Erkan Mumcu, BBP'ye yöneldi.

Ağar ve Mumcu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na 'birlikte hareket etme' teklifi götürdü. Yazıcıoğlu'nun teklife olumlu cevap verdiği ifade edilirken, her üç partinin kurmaylarının önümüzdeki günlerde bir görüşme yapacağı belirtiliyor.

BBP kurmayları, kamuoyu yoklamalarında yüzde 10'luk seçim barajının altında göründükleri için seçim işbirliği yapılmasından yana tavır koyuyor.

Sadece Mumcu ve Ağar değil... Saadet Parti'sinin de aklı BBP'de... Bugün de Recai Kutan niyetlerini açıkça beyan etti.

Afyonkarahisar'da konuşan Kutan, "Aynı değerleri paylaşan siyasi partilerin ittifak yapmalarına açığız. Bu anlayış içinde Büyük Birlik Partisi ile de biz bir ittifak yapmaya hazırız."

Kutan'ın konuşmasında Mumcu ve Ağar'ın DP çatısı altında birleşmelerini övmesi dikkat çekti. SP ile BBP'nin de DP ile ittifaka gideceği konuşuluyor. //