BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  GÜNCEL

Her sokağa bir kamera

İçişleri Bakanı Aksu, İstanbul'un her sokağının artık kamera ile denetleneceğini belirtti.

Abone ol

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, İstanbul'un her sokağının artık kamera ile denetleneceğini belirterek, Mobil İletişim Teknolojisi Projesi kapsamında İstanbul'daki 360 olan kamera sayısını bine çıkaracaklarını açıkladı.


İçişleri Bakanı Aksu, bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2007 mali yılı bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını cevapladı.
 
Özellikle İstanbul'daki asayiş sorunlarının dile getirilmesi üzerine Bakan Aksu, AB ülkelerinde 250 kişiye bir polis düşerken Türkiye'de ancak 302 kişiye bir polis düştüğünü, İstanbul'da bu rakamın çok daha kötü olduğunu belirterek polis açığının olduğunu söyledi. Aksu, "Yürüttüğümüz MOBESE Projesi kapsamında İstanbul'daki 350 olan kamera sayısını bine çıkaracağız" dedi.

Bakan Aksu, köylere içme suyu ve yol götürülmesini amaçlayan KÖYDES Projesi ile ilgili eleştirilere de cevap vererek, proje ile ilgili tüm illerin başta valiler olmak üzere mülkiye müfettişleri tarafından denetlendiğini ve denetlenmeye devam edeceğini kaydetti.

CHP'li milletvekillerinin konuşmasında, terörle mücadele ile birlikte irtica sorununa değinmemesi yönündeki uyarılarını cevaplayan Aksu, "Biz irtica ile ilgili her türlü tedbiri alıyoruz ve bu konunun üzerine amansız ve kararlı bir şekilde yürüyoruz. Biz, tehdit oluşturacak her konunun üzerine gidiyoruz" diye konuştu.

Akaryakıt kaçakçılığı konusunda, mücadelenin bir önceki yıla göre arttığına dikkat çeken Aksu, yakalan kaçak akaryakıt oranında bir önceki yıla göre yüzde 72 oranında artış yaşandığını kaydetti. Akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele konusunda bir kanun tasarısının da hazırlandığını dile getiren Aksu, tasarının kanunlaşmasının ardından mücadelenin daha hızlı olacağını ifade etti.

Aksu; korucularla ilgili iyileştirme çalışmaları yaptıklarını, korucuların maaşlarını artırdıkları, kendilerini yeşil kart sahibi yaptıklarını ve bundan sonraki dönemde de primsiz emekliliklerini öngören bir düzenleme gerçekleştireceklerini açıkladı.

Necip Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili gelişmelerin sorulması üzerine ise Bakan Aksu, "Ankara Emniyeti'nde bu konuyla ilgili özel bir ekip kurdurdum ancak şuana kadar herhangi bir neticeye götürecek gelişme olmadı. Bu olayın takibine devam edeceğiz" dedi.

Valilerin makam araçları ile ilgili basına yansıyan eleştirilere de cevap veren Bakan Aksu, bu konuda valilere haksızlık yapıldığını söyledi. Valilerin bulundukları ile gelen her türlü misafiri ağırladıklarını hatırlatan Aksu, söz konusu olayda 15 yıllık araçların bile valinin aracı olarak sayıldığını kaydetti.