BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.471,86
HABER /  GÜNCEL

Papayı 9 bin polis koruyacak

Papa'nın Türkiye ziyaretinde ikinci durak olan İstanbul'da 9 bin polis görev yapacak.

Abone ol

Yarın akşam İstanbul'a gelecek Papa için 2 farklı güzergah hazırlandığı ve kullanılacak güzergahın son anda belirleneceği öğrenildi.

Türkiye ziyaretin ilk kısmı olan Ankara'da temaslarına başlayan Papa 16. Benedict, yarın akşam saatlerinde İstanbul'da gelecek. Papa, Atatürk Havalimanı'na indikten sonra Balat'taki Fener Rum Patrikhanesi'ne gidecek. Papa'nın Atatürk Havalimanı'ndan Balat'a gitmesi için iki farklı güzergah hazırlandı. Sahil yolu veya E-5 Karayolu'ndan herhangi birini kullanacak olan Papa'nın hangi güzergahı kullanacağına son anda karar verilecek. Papa'nın İstanbul ziyareti sırasında 9 bin polis görev yapacak.

Bu arada, Papa'nın İstanbul Ziyaretindeki güvenlik ve koordinasyonu sağlamak için İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde kurulan kriz masasında, Emniyet, MİT, Jandarma ve Belediyeden görevliler hazır bulunacak. Yeni kurulan kameralar ve MOBESE kameralarından buraya aktarılacak görüntülerle güvenlik koordinasyonu sağlanacak.