BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.430,82
HABER /  SPOR

Her kulübe eşit mesafedeyiz

Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci, her kulübe eşit mesafede olduklarını söyledi.

Abone ol

"JNR Congress&event"ın Turkcell'in sponsorluğunda organize ettiği "Futbol Zirvesi" panelinde konuşan Affan Keçeci, "Bazı takımlara ayrıcalık yapılıyor" gibi şeylerin söylendiğini ifade ederek, federasyonun tarafsızlık ilkeleri içinde, adaletli olarak görevini sürdüğünü kaydetti. Keçeci, "Kesinlikle böyle bir şey söz konusu olamaz. Ne vicdanımız, ne geçmişimiz, ne de ailelerimiz bunu kabul eder" diye konuştu.

Keçeci, televizyon programlarında Kayserispor-Ankaragücü maçı olaylarından sonra konunun askıya alındığının, hiçbir şey yapılmadığının iddia edildiğini üzülerek izlediğini dile getirerek, bu konunun disiplin kuruluna intikal ettiğini söyledi.

Son günlerde kulüp başkanlarının açıklamalarının ortamı gerdiği, ama neden kimseye ceza verilmediği şeklindeki bir soru üzerine Keçeci, "Kulüp başkanlarının ve yöneticilerinin yaptıkları açıklamalara son derece dikkat etmeleri gerekiyor. Zira kulüplerin başkan ve yöneticilerinin arkasında büyük kitleler var. O kitleler yetkili insanların sözlerinden etkilenerek bir takım davranışlar içine giriyorlar" diye konuştu.

Affan Keçeci, yabancı oyuncunun serbest bırakılmaması konusundaki eleştiriler üzerine, "Bu konuda kulüplerden görüş alındı ve tüm ülkelerin yabancılarla ilgili uyguladıkları sistemler incelendi. Bu çalışmaların neticesinde arkadaşlarımız yönetim kuruluna sunum yaptılar. Yönetim kurulu bize intikal eden bilgilerin ışığında yabancı sayısına karar verdi."

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Çulcu, hafta sonunda Fenerbahçe ile Galatasaray'ın yapacağı derbi maç için formda olan 8-10 hakem arasında, seçim yapmakta zorlandıklarını söyledi.

Derbi maç için yabancı hakem istenmesine hoşgörüyle bakamayacaklarını ifade eden Çulcu, "Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılan kupa maçlarının ikisine de iki Türk hakemi çıktı ve yönetti. Türk hakemlerin bu derbinin altından kalkacağına inanıyoruz" diye konuştu.