BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.424,75
HABER /  DÜNYA

Öğrencilere mutluluk dersi

İngiltere'de öğrencilerin karşılaştıkları sorunlarla başedebilmeri için ''mutluluk dersi'' verilecek

Abone ol

İngiltere'nin en saygın kolejlerinden Wellington, giderek maddiyatçılığın ve şöhret tutkusunun ön plana çıktığı toplumda, öğrencilerin karşılaştıkları sorunlarla mücadele edebilmeleri için ''mutluluk dersi'' vermeyi amaçlıyor.
Başkent Londra'nın batısındaki Berkshire bölgesinde bulunan Wellington kolejinin Müdürü Anthony Seldon, müfredata ''mutluluk dersinin'' ekleneceğini belirterek, ''Akademik konulara fazla yoğunlaşarak çok daha önemli bir şeyi atlıyoruz'' dedi.

Çocukların daha fazla paranın daha fazla mutluluk getirmediğini öğrenmeleri gerektiğini söyleyen Seldon, ''Genellikle gençlerin amacı şöhret, para, mal-mülk sahibi olmak, ancak bunlar mutluluk barındırmıyor'' diye konuştu.
2006-2007 öğretim yılında hayata geçirilecek pilot proje çerçevesinde ''Mutlu olma'' derslerinin Cambridge Üniversitesi'nden bir psikolog tarafından verileceği belirtiliyor.

 Haftada 1 saat, 14-16 yaşındaki gençlere verilecek bu ders, öğrencilere duygularını denetlemeyi, fiziksel ve ruhsal sağlıklarını kontrol etmeyi öğretmek ve günlük hayatta başkalarıyla nasıl etkileşimde bulunulduğunu anlamalarını sağlama amacı taşıyor.
Wellington kolejinde 13-18 yaş arası 750 erkek, 16-18 yaş arası 50 kız öğrenci öğrenim görüyor.