BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,70
ALTIN 2.421,69
HABER /  SAĞLIK

Kansere tepkiler farklı

Kanser hastası kadın ve erkeklerin hastalığa tepkisinin farklı olduğu ortaya çıktı

Abone ol

Kanser hastası kadın ve erkeklerin hastalığa tepkisinin farklı olduğu, erkekler en son tedavileri araştırırken, kadınların duygusal destek arayışına girdikleri bildirildi.
İngiltere'de yapılan araştırma, meme kanserli 45 kadın ve prostat kanserli 52 erkekle yapılan görüşmelerin yanısıra, 10 kanser hastasının internet vasıtasıyla gönderdikleri soruların analiziyle yapıldı.
Brunel Üniversitesi'nden Prof. Seale, kanser hastası erkeklerin asıl kaygılarının tedavi, testler, belirtiler, tedavi süreci ve ilaçların yan yetkisi olduğunu söyledi.
Kadınların ise daha çok toplumsal ve duygusal destek arayışına girdikleri, kişisel deneyimlerini paylaştıkları, kanserin aile ve ilişkileri üzerindeki etkisi hakkında konuşmayı tercih ettikleri belirtildi.
Prof. Seale, böylece erkeklerin hastalık sürecinde duygusal destekten ve paylaşımdan yoksun kalabildiklerini, bazı kadınların da bazı tıbbi bilgileri edinemeyebildiklerini söyledi.
Prostat Kanseri Hayır Cemiyeti'nden Dr. Chris Hiley, ''Tüm kanserlerin aynı olmadığını ve insanların kanserleriyle farklı biçimlerde mücadele ettiklerini biliyoruz. Ancak Prof. Seale'nin araştırması, genel olarak, tercih edilen iletişim biçiminde cinsiyet farklılığını açıkça gösteriyor'' dedi.
Araştırma, ''Social Science and Medicine'' dergisinin mayıs sayısında yayınlanacak.