BIST 10.899
DOLAR 32,17
EURO 34,90
ALTIN 2.455,38
HABER /  GÜNCEL

Hepimiz Yusufuz, silah isteriz

Güneş operasyonunda şehit düştü... Bugün son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeden şu sloganlar yükseldi...

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü harekatta şehit olan Komando Çavuş Yusuf Özmen, doğum yeri olan Kayseri'nin İncesu ilçesine bağlı Subaşı köyünde törenle toprağa verildi.

Subaşı köy meydanında düzenlenen törene, şehit Komando Çavuş Yusuf Özmen'in yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AĞABEYİNİN KANINI YERDE BIRAKMAYACAK

Şehit babası Ali Özmen oğlunun Türk Bayrağı'na sarılı tabutu başında zorlukta ayakta durarak ''Yusuf'umu bu vatan için yetiştirdim. Oğlum vatana feda olsun. Bir oğlum daha var, onu da askere göndereceğim. Ağabeyinin kanını yerde bırakmayacak'' dedi.

OĞLUNUN FOTOĞRAFLARINI ÖPTÜ

Anne Cennet Özmen de ''vatan sağ olsun'' diyerek oğlunun fotoğrafını öpüp gözyaşı döktü. Şehit annesini bayan subaylar teselli etti.

Cenaze töreni öncesi 3 adet CN 234 Casa Nakliye Uçağı tören alanı üzerinde alçalarak saygı geçişi yaptı.

PKK ALEHİNE SLOGANLAR ATILDI

Cenaze törenine katılanlar sık sık,''Şehitler ölmez vatan bölünmez. Mecliste PKK istemiyoruz. Askere uzanan eller kırılsın'' diye slogan atarak terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

"BENİ DE ASKERE ALIN" HAYKIRIŞI

Törene katılan 40 yaşlarında bir vatandaşın elinde Türk Bayrağı ile ''Beni de askere alın'' diye bağırması, vatandaşlar tarafından alkışlandı. Törene katılanlar daha sonra ''Hepimiz Yusuf'uz, hepimiz askeriz, silah isteriz'' diye slogan attı.

Şehit Yusuf Özmen'in Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, daha sonra köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Tören mangasının saygı atışı yapmasından sonra tabutun sarıldığı Türk Bayrağı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Veysi Ağar tarafından şehit babası Ali Özmen'e teslim edildi.