BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Terör bitene kadar ordayız

Bakanlar Kurulu'nun gündemi operasyondu. Cemil Çiçek hedefimiz "bir daha oradan rahatsız edilmemek" dedi.

Abone ol

Bakanlar Kurulu toplantısı bugün yapıldı. Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek açıklama yaptı. Çiçek açıklamasında "terör bitene kadar ordayız" dedi.

Çiçek şunları söyledi:

"Kuzey Irak teröristin yuvası haline gelmiştir. Uzunca bir süredir Irak Hükümetini uyardık. Türkiye'nin kendisini savunmak gibi bir hakkının olduğu ifade edildi. Bu konuda tedbir alınması istendi. Ancak bu çağrılar cevapsız kaldığı için TBMM'den alınan yetkiyle TSK belli bir süredir buraya operasyon yapmaktadır. Geçtiğimiz perşembe gününden itibaren de kara harekatıyla da operasyon başlamıştır.

HEDEFİMİZ SADECE PKK

Iraklılar kardeşlerimizdir, dost ve komşumuzdur. Başka bir düşüncemiz ve niyetimiz yok. Bu operasyona kimse başka anlam yüklemesin. Operasyon doğrudan doğruya PKK'ya yöneliktir. Hedefine ulaştığı takdirde de ordumuz geri dönecektir.

BİTENE KADAR ORDAYIZ

Biz istiyoruz ki Türkiye bir daha o bölgeden rahatsız edilmesin. Bu hedefe ulaştıktan sonra bir an evvel birliklerimizin dönmesini arzuluyoruz. Bu ne kadar sürede olur, önümüzdeki günlerde göreceğiz. Çünkü çok rahat koşullarda operasyon yapılmıyor. Coğrafi ve fiziki şartlar ortada...