BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Yatırıp bir öpmediği kaldı!

Hakemlerin, hataları ile sonuçlara tesir etmeleri kulüp yöneticilerinin yanısıra futbol yorumcularını da çileden çıkarttı.

Abone ol

Türkcell Süper Lig'de hafta sonu oynanan maçlarda orta ve yardımcı hakemlerin bariz hataları ile sonuçlara tesir etmeleri kulüp yöneticilerinin yanısıra futbol yorumcularını da çileden çıkarttı..


Özellikle Trabzonspor-Vestel Manisaspor karşılaşmasında hakem Aytekin Durmaz'ın ''Garip'' kararları, Manisa camiasını olduğu kadar, Maraton programının yorumcusu Erman Toroğlu'nu da isyan ettirdi..

Toroğlu hakemin kararlarını yorumlarken Trabzonlu Çağdaş'ın Manisalı Burak'ı ceza sahası içerisinde kolundan uzun süre tutarak çekmesini şu sözlerle eleştirdi;
-''Çağdaş'ın Burak'ı yere yatırıp, bir öpmediği kalmış. Hazır çekerken yere yatırıp bir de öpmesi gerekirdi.. İşin garip tarafı hakem bu pozisyonu görüyor ama bir şey yapmıyor. Bu pozisyon Japonya'da, Çin'de yani 12 bin kilometre ötede bile penaltı. Ama bizde değil. Trabzonlu Çağdaş maçtan sonra 10 kişiyle 11 kişilik takıma karşı çok iyi mücadele ettik diyor. Nah 10 kişi mücadele ettiniz. Hakemleri de sayacaksınız. Düdükte sizden yanaydı. 10 değil, 14'e 11 mücadele ettiniz. Düdüğü hakeme değil, Trabzonlu Gökdeniz'e versen bu o daha adil davranırdı ve maç 2-1 Manisa'nın galibiyetiyle biterdi..
Bu arada Denizlispor-Beşiktaş maçında ikinci yarıda 10 dakikalık duraklamaya rağmen hakem Mustafa Kemal Abitoğlu'nun sadece 3 dakika uzatma vermesi ve topu sürekli dışarıya gönderen Rüştü'ye sarı kart göstermemesi de Toroğlu'nun eleştirdiği konulardan biriydi..

Fenerbahçe-Bursa mücadelesinde ise Sarı-Lacivertliler'in 2 penaltılarının verilmediğini ileri sürmesi haftanın bir başka hakem isyanı olarak ön plana çıkarken bu karşılaşmada Sarı-Lacivertliler'in hocası Zico'nun belki de Türkiye'ye geldiği günden bu yana ilk kez İsmail Güldüren'in faullerine isyan etmesi ise Erman Toroğlu tarafından şöyle değerlendirildi;
-''Zico burada haklı. Çünkü İsmail Güldüren 4 kez faul yapıyor ama hakem bir sarı kart bile göstermiyor..''