BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

HDP'li Kürkçü Yavaş'a rağmen devam dedi

Her fırsatta HDP ile ittifakın söz konusu olmadığını iddia eden CHP'nin bu tutumunun aksine ittifak olduğuna yönelik çok sayıda argüman her geçen gün ortaya çıkmaya devam ediyor.

Abone ol

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın HDP'lilere yönelik pozitif açıklamaları da Ankara'da HDP seçmenine göz kırpmak olarak algılanmıştı. 

Yavaş'ın sağ seçmeni kaybetmeme adına Sezai Temelli'nin sözlerini eleştirmesi, küçük bir krize neden olsa da HDP'nin ittifaka yönelik desteğini geri çekmediği HDP'li Ertuğrul Kürkçü'nün attığı tweetle bir kez daha gözler önüne serildi.  Kürkçü twitter hesabından yaptığı paylaşımda Yavaş'ın açıklamalarından rahatsızlık duyulmasına rağmen HDP'nin desteğinin geri çekilmeyeceğine vurgu yaptı. İşte o tweet:

Mansur Yavaş, Sezai Temelli'nin açıklamasına nasıl yanıt vermişti?

Ben herkese hizmet etmek zorundayım. Mansur Yavaş'ın kaybetmesini isteyen birinin sözü bu. Kendileri terörle alakalarını kesmediği sürece bizimle işbirliği yapamaz. Bizim gelen köken belli. Benim arkamda millet var. Ben İstanbul'da, İzmir'de duymuyorum böyle bel altı siyaset. 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için şu ifadeleri kullanmıştı;

"Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur. Biz bu riski alıyoruz. Seçmenlerimize diyoruz ki biz bu riski alacağız ve Türkiye'yi değiştireceğiz".