BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Battal İlgezdi'den partisi CHP ve Kılıçdaroğlu'na sert eleştiriler!

CHP'nin Ataşehir Belediyesi eski Başkanı Battal İlgezdi, partisi CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için sert eleştirilerde bulundu.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı tarafından rüşvet ve yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle Ataşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan, 31 Mart seçimlerinde CHP tarafından Ataşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Battal İlgezdi, partisini karıştıracak açıklamalarda bulundu.

İlgezdi'nin konuşmasından öne çıkan bölümler şu şekilde:

"Önce oturun kendinizi eleştirin"

"Bu ülkede CHP, 40 senedir iktidar olmuyorsa önce kendisini eleştirmeli. İktidarı eleştirirsin, ama iktidarı yanlışları ve doğruları da vardır. Siz bu ülkede 40 sene iktidarda değilsiniz, önce oturun kendinizi eleştirin muhalefet partisi olarak. Vatandaşın sorununu çözüyor musunuz? Gidiyor musun ayağına? Yok gitmiyorsun. Gitmediğin yer, tutmadığın el senin mi? Değil."

"Bu ülkede resmen darbe olmuştur"

İlgezdi, Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'a "kontrollü darbe" demesiyle ilgili,  "Sayın Genel Başkanım dedi ki 'kontrollü darbe.' Hayır efendim, ben onun gibi düşünmüyorum. Bu ülkede resmen darbe olmuştur, 240 tane şehit vardır. Ölümün olduğu yerde kontrol olur mu? Bunun adı darbedir." ifadesini kullandı.

Battal İlgezdi, ayrıca Kadıköy Belediyesi'ni yeşil alan oluşturmamakla suçladı.