BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.494,64
HABER /  GÜNCEL

HDP'li belediye ve ilçe başkanları tutuklandı!

HDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya,1 yıl hapis cezasına mahkum edilirken, Taşlıçaay İlçe Başkanı tutuklandı. HDP ve DBP Gevaş İlçe Eş Başkanları ise gözaltına alındı.

Abone ol

Nusaybin'de sözde öz yönetim ilan ettikleri gerekçesiyle yargılanan Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya,1 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuksuz yargılanan 9 sanık katılmazken, avukatları hazır bulundu. Avukatların, müvekkillerinin beraatine yönelik savunmaların ardından mahkeme kararını vermek için duruşmaya ara verdi.

MAHKEME 1 YIL HAPİS CEZASI VERDİ

Kararını açıklayan mahkeme, Nusaybin Belediye BaşkanıSara Kaya, Sabiha Gündüz, Zeynep Alğan, Salih Cebe ve Erhan Dinç'in "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 5'er yıl, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten" 1 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Açıklamayı okuyan Muhsin Aksan'ın ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçundan da 1 yıl 3 ay, hapis cezasına çarpıtılmasına karar verildi.

VAN'DA HDP VE DBP'Lİ BAŞKANLAR GÖZALTINDA

Van'da Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, DBP Gevaş İlçe Eş Başkanı Bülent Danış, HDP İlçe eş başkanları Nevzat Altındağ ve Bedriye Öner ile belediye meclis üyesi Serpil S., Hayrettin B. ve eski BDP’li Nevzat N. gözaltına alındı.

‘Örgüt propagandası yapmaktan’ gözaltına alınan şahıslarla birlikte bir adet kuru sıkı tabanca, bir adet av tüfeği, mermi ile örgüte ait dokümanlar ele geçirildi. Şahısların Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının devam ettiği öğrenildi.

AĞRI TAŞLIÇAY İLÇE BAŞKANI TUTUKLANDI

Diğer yandan Ağrı'nın Taşlıçay İlçesi HDP İlçe Başkanı İbrahim Yaşar, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklandı.

Tendürek Dağı'nda faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütü mensuplarına yönelik güvenlik güçlerine yapılacak operasyonu engellemek için geçen 6 Ağustos'ta çadır kurdukları, 24 Eylül'de İhsan Ejdar-1 operasyonunda ölü ele geçirilen teröristin Taşlıçay'da cenazesinin toprağa verilmesi sırasında terör örgütünün propagandasını yaptıkları, 11 Şubat'ta esnafı kepenk kapatmaya zorladıkları iddiasıyla HDP Taşlıçay ilçe Başkanı İbrahim Yaşar ile birlikte toplam 3 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen İbrahim Yaşar ile köy muhtarı M.A.B. ve F.A., 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı.