BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.445,59
HABER /  GÜNCEL

Yüksekova’da operasyon başladı! Patlama sesleri geliyor

HAKKARİ 'nin Yüksekova ilçesinde PKK'ya karşı operasyon başlatıldı. Güvenlik güçleri belirlenen mahallelere girdi. İlçeden silah ve patlama sesleri geliyor. Bir kişi yaşamını yitirdi.

Abone ol

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçleri, hendekleri kapatıp, barikatları kaldırmak için bir mahalleye operasyon yaptı.

Özel Harekat polisleri ve askeri birlikler, zırhlı araçlar ve kepçelerle İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Esentepe Mahallesi’ne saat 14.00 sıralarında operasyon başlattı.

PATLAMA VE SİLAH SESLERİ GELİYOR

Asker ve polisin mahalleye girişi sonrası yoğun bir şekilde silah ve patlama sesleri duyuldu. Mahalledeki operasyonun sürdüğü belirtildi.

OPERASYON SIRASI YÜKSEKOVA'DA

ÇATIŞMA ORTASINDA KALAN ARAÇTA 1 KİŞİ ÖLDÜ

Yüksekova'da güvenlik güçlerinin hendekleri kapatıp, barikatları kaldırmak için bir mahelleye düzenlediği operasyonda çatışmaların arasında kalan 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Güvenlik güçlerinin Esentepe Mahallesi'ne öğle saatlerinde yaptığı operasyonda o sırada yoldan geçen ve bir kargo şirketine ait araç çatışmanın arasında kaldı. Kurşunların isabet ettiği araçta bulunan 25 yaşındaki İlhan Engin ve araç sürücüsü Ferhat Gülsever yaralandı. Yaralılardan İlhan Engin hastaneye kaldırılırken öldü, Ferhat Gülsever'in tedavisinin südüğü belirtildi.

NUSAYBİN'DE 350 MİLİTAN VAR

Güvenlik birimleri, gerekli hazırlıkları yaptı. İstihbarat raporlarına göre Nusaybin’de bin civarında hendek ve barikat var. Ayrıca Suriye sınırından Nusaybin’e gizli yeraltı tünelleri açılmış durumda. İlçede 350 civarında da silahlı militan olduğu değerlendiriliyor.

İDİL'DE 6 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak'ın İdil ilçesinde bugün, devam eden arama tarama faaliyetleri sırasında bir evin bodrumunda saklanan 6 terörist tespit edildi. Teröristlerin yapılan "teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 6 terörist etkisiz hale getirildi.6 teröristten 2'sinin Şırnak'ın Gabar kırsalından geldiği tespit edildi. Arazi aramasında ise bir PKK'lının ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.