BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,40
HABER /  GÜNCEL

HDP: Soma'da kayıplarını arayan 11 aile var!

HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü'den Soma için çarpıcı iddia: Kayıplarını arayan 11 aile var...

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Türkiye’nin en büyük maden faciasına sahne olan Soma’dan yaptığı açıklamada hâlâ kayıplarına ulaşamayan en az 11 aile bulunduğunu söyledi.

ÇHD'YE BAŞVURMUŞ EN AZ 11 AİLE VAR

Kürkçü, “Hükümetin yaptığı açıklamalar konusunda kesin bilgi veremiyoruz ama şu an için kaybını arayan, ÇHD’ye başvurmuş en az 11 aile var” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı, ‘cenazelerini alan bazı ailelerin bu bölgeden şehir dışına gönderildiklerine dair bir iddiayı‘ da araştırdıklarını söyledi.

HÜKÜMET GEREKLİ SORUMLULUĞU ALSIN

Maden ocağını işleten Soma Kömürleri A.Ş.’nin üst düzey yöneticilerinin gözaltına alındığı adliye binasının önünden konuşan Kürkçü, “Sadece şirket yetkililerini gözaltına alarak bu işi çözemezler. İşçiler son haftalarda madendeki ısı seviyesinin çok yükseldiğini söylüyormuş. Hedef değiştirmek için şirketi günah keçisi ilan etmesin. Hükümet yetkilileri de gerekli sorumluluğu alsın” dedi.

Kürkçü, dün polisin ÇHD’li avukatları gözaltına alması ve Soma’da adeta OHAL ilan edilmesi konusunda da, “Hukuk dışı. Bize de hiçbir hukuki dayanak gösteremediler” yorumu yaptı.