BIST 9.056
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.301,84
HABER /  GÜNCEL

İran, Reza Zarrab'ın iadesini isteyebilir ŞOK İDDİA

Hürriyet gazetesi yazarı Tolga Tanış, İran'ın, yolsuzluk operasyonuyla gündeme oturan Reza Zarrab'ın iadesini isteyebileceğini iddia etti.

Abone ol

Hürriyet gazetesinin Washington Temsilcisi Tolga Tanış, Amerikan Hazine Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkilinin “İran’ın, Türkiye’den Reza Zarrab’ın iadesini isteyebileceğini yazdı. 

Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında 17 Aralık 2013’te gözaltına alınan Azeri asıllı İranlı işadamı Reza Zarrab 74 gün cezaevinden kaldıktan sonra tahliye edilmiş, Zarrab hakkındaki yurtdışına çıkış yasağı da geçtiğimiz günlerde kaldırılmıştı.

Hürriyet gazetesi Washington Temsilcisi Tolga Tanış, İran’daki yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan işadamı Babek Zencani’nin ortağı olduğu belirtilen Reza Zarrab ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

İRAN'IN TAVRI ABD'YE SÜRPRİZ OLDU

Tolga Tanış’ın Hürriyet gazetesinin bugünkü sayısında yayımlanan, 'Nereye Sarraf' başlıklı yazısında, "Amerikan Hazine Bakanlığı’ndan üst bir yetkiliyle geçen ay görüştüğümüzde söylemişti. İran Hükümeti’nin uluslararası yaptırımları delen Babek Zencani’yi halen hapiste tutuyor olmasını sorduğumda, 'Yaptırımların bu çapta sonuç verdiğini görmek bizim için de sürpriz oldu' dedi" ifadelerine yer verdi. 

Tanış'ın yazısının ilgili kısmı şöyle: 

Hazine Bakanlığı’nın duyurusunu yaptığı kara liste kararıyla aynı gün görüştüğüm, üst düzey bir kaynağım açıkladı.

“İran geçmişte yaşanan yolsuzlukları araştırmada uluslararası toplumla işbirliğine çok açık” dedi. “İran, Türkiye’de Rıza Sarraf’ın faaliyetlerini de inceliyor mu” dedim. “Zencani’nin Türkiye’de beraber çalıştığı kişiler araştırılıyor. Bu konuda hangi seviyede bir işbirliği olacağı Türk-İran ilişkilerine bağlı” dedi.

Ve şimdi sıkı durun. Sonra da, “İran, soruşturma neticesinde Türkiye’den Sarraf’ın iadesini de isteyebilir” dedi.

Gerçi iki gün önce İran’ın Ankara Büyükelçisi, Sarraf-Zencani ilişkisine dair henüz bir kanıt görmediğini söylemiş ama... Azeri bağlantısı çıkar. Reisin (Zencani) eski karısı Soraya Asadi konuşur. 
Daha dur. Nereye? 
 

Yazının devamını okumak için tıklayın