BIST 9.708
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.427,56
HABER /  GÜNCEL

HDP lideri Selahattin Demirtaş tutuklandı mı işte karar

DİYARBAKIR'daki evinde gözaltına alınan Selahattin Demirtaş tutuklanma istemiyle mahkemeye sevkedildi. Selahattin Demirtaş hakkındaki son karar açıklandı.

Abone ol

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte 12 milletvekili gözaltına alınmıştı. Demirtaş Diyarbakır adliyesinde önce savcıya ifade verdi. Ardından savcılık Demirtaş'ı tutuklanma istemiyle mahkemeye sevketti.

Mahkeme Selahattin Demirtaş hakkındaki 'tutuklama' istemini karara bağladı. Demirtaş tutuklandı. 

FİGEN YÜKSEKDAĞ DA TUTUKLANDI

Figen Yüksekdağ  hakkında da tutuklama kararı verildi. 

HAKİME İFADE VERMEYİ REDDETTİ

Selahattin Demirtaş'ın mahkemedeki işlemleri akşam saatlerine kadar sürdü. Savcılıkta konuşan Demirtaş hakime ifadeye vermeyi reddetti. Demirtaş hakime "Hiçbir sorunuza cevap vermeyeceğim. Sizden bir talebim de yok" dedi. 

SAVCILIKTA VERDİĞİ İFADE

Demirtaş savcılıkta avukatı ile birlikte verdiği ifade ise“Adil ve tarafsız bir mahkeme karşısında hesap vermekten kaçınmayacağını” söyledi. Demirtaş, “Ülkemizde yargının saygınlığı ayaklar altında iken, düğmesiz olan cübbelerini iliklemeye çalışan böylesi bir yargılamanın öznesi olmayı da asla kabul etmeyeceğim” dedi.

EVİNDE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Selahattin Demirtaş dün gece Diyarbakır'daki evinde gözaltına alınmıştı. Demirtaş gözaltına alınırken çekilen video kaydında bir kadının 'başkanımızı alıyorlar' diye bağırdığı duyuluyordu.