BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.382,48
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP Meclisten çekilecek mi? HDP'li vekilden yanıt

HDP'li vekillerin gözaltına alınmasına tepkiler sürerken HDP Milletvekili Hüda Kaya merak edilen edilen soruya yanıt verdi.

Abone ol

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, bir muhabirin "meclisten çekilmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna "Bizim parti organlarımızın bu şeklide meclisten çekilmesi söz konusu değildir" diye yanıt verdi.

Halkların Demokratik Partisi İstanbul İl Başkanlığı, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 12 HDP milletvekilinin gözaltına alınması nedeniyle il binasında basın toplantısı düzenledi.

HDP Milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin HDP İstanbul İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapıldı. Beyoğlu'nda saat 13.00'te başlayan toplantıya HDP milletvekilleri de destek verdi.

"KABUSLA UYANDIK"
Toplantıda konuşan İstanbul İl Eş Başkanı Doğan Erbaş; "Dün gece saat 11.00'den itibaren devam eden adeta bir kabusla uyandık. Yaşananlara bir darbe demek bile hafif kalır. Topyekün bir tasfiye harekatı ile partimiz ve demokrasi güçleri karı karşıya kalmıştır. Eş başkanlarımız ve vekillerimiz alınan ve uygulanan kararlar. Zaten tıkalı hale gelmiş demokratik siyaseti tümüyle tasfiye etme amaçlıdır" dedi.

HÜDA KAYA, "MECLİSTEN ÇEKİLMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"
Bir basın mensubunun "yaşanan gözaltılardan sonra toplu şekilde meclisten çekilmeyi düşünüyor musunuz? Bu konuyu aranızda tartıştınız mı" diye soruldu.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya; "Bizim parti organlarımızın bu şeklide meclisten çekilmesi söz konusu değildir. Halkımızdan aldığımız emaneti sonuna kadar yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi.