BIST 10.182
DOLAR 32,36
EURO 34,62
ALTIN 2.380,30
HABER /  GÜNCEL

HDP gözaltılarına protestoya müdahale 6 ilde gösteri

HDP'li vekillerin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen gruplara polis müdahale etti. Ankara başta olmak üzere birçok ilde olay çıktı.

Abone ol

ANKARA'da HDP Eş Genel Başkanları ve HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto eden gruba polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Polis, grupta bulanan bazı kişileri gözaltına aldı.

ANKARA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında HDP Eş Genel Başkanları ve HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek için aralarında DİSK Başkanı Kani Beko ve KESK Başkanı Lami Özgen'in bulunduğu gruba, polis ekipleri Ankara Yüksel Caddesi'nde müdahale etti.

10 GÖZALTI

Bu sırada çıkan arbedede polise direnen 10 kişi gözaltına alınarak, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Çevik kuvvet ekiplerinin Kızılay ve çevresindeki güvenlik önlemi sürüyor

İSTANBUL

HDP'lilere gözaltıları protesto etmek için Esenyurt Meydanı'nda toplanan gruba polis müdahale etti.Yaklaşık 100 kişilik grup, öğle saatlerinde Esenyurt Meydanı'nda toplandı. Gözaltıları protesto eden gruba polis biber gazı ve gazlı mermi ile müdahale etti.Polisin müdahalesi üzerine gruptakiler ara sokaklara kaçtı. Polis ile grup üyeleri arasında kovalamaca yaşandı.

ANTALYA

Antalya'da, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen gruba, polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polis, HDP İl Eş Başkanı İhsan Nergiz'in de aralarında bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı.

Grup, saat 12.30'da HDP İl Başkanlığı binasından çıkarak Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istedi. Polis, yürüyüşün kanunsuz olduğunu belirterek, gruba il binasına dönmesi uyarısında bulundu. İkazlara rağmen yürümek isteyen grubun önü, çevik kuvvet ekiplerince kesildi. Gruptakilerin yürümekte direnmesi üzerine biber gazıyla müdahale edildi. Ardından hazır bekletilen toplumsal olaylara müdahale aracından (TOMA) eylemcilere tazyikli su sıkıldı. Polis, eylemcilerden, aralarından HDP İl Eş Başkanı İhsan Nergiz'in de bulunduğu biri kadın 5 kişiyi gözaltına aldı. Diğer eylemciler ise müdahaleden sonra HDP İl binasına döndü. Polis, binanın çevresinde yoğun güvenlik önlemi alarak beklemeye başladı.

AYDIN

Aydın’da Kent Meydanı'nda HDP Eş Başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto edenbir kişi gözaltına alındı. Olay yerine gelen bazı HDP’liler polise tepki gösterirken gözaltına alınan şahsın kimlik tespiti için karakola götürüldüğü öğrenildi.

BATMAN

Batman'da gece saatlerinde HDP eş başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren bir grup partili, HDP Batman il binası önünde bir araya geldi. Aralarında HDP Batman milletvekili Ayşe Acar Başaran ve Saadet Becerikli'nin de bulunduğu ve 'İrademe Dokunma' pankartı açan grup, bir açıklama yaptı. Grup adına açıklamayı HDP Batman milletvekili Ayşe Acar Başaran yaptı. Açıklamanın ardından toplanan grup, alkışlarla olaysız bir şekilde dağıldı.

SİİRT

Siirt’te, HDP milletvekillerinin gözaltına alınması nedeniyle esnafları dolaşıp, eyleme çağıran 6 kişi gözaltına alındı. Şahıslar, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.