BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

HDP Kırşehir mitingi karıştı Demirtaş bombaladı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kırşehir'de protestoyla karşılaştı. Polis gazla müdahale etti, Demirtaş iktidarı bombaladı.

Abone ol

7 Haziran seçimlerine 22 gün kala, seçim propagandaları kapsamında, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirttaş, Kırşehir'deki seçim mitinginde halka seslendi. Mitingin başında bir grup Selahattin Demirtaş'ı 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları ile protesto etti. Polis göz yaşartıcı gazlarla müdahale etti.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

"HDP'ye mührü bastığınız anda sesiniz duyulur olacak." diyen Demirtaş, seçim vaatlerini anlattığı konuşmasında, Başbakan Davutoğlu'nu, AK Parti'yi ve Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek "Güçlü bir şekilde parlamentoda olursak bir defa başkanlık diye bir tehditten Türkiye kurtulmuş olacak." dedi.

DEMİRTAŞ KONUŞURKEN OLAY PROTESTO

KIRŞEHİR 'de Selahattin Demirtaş'ın miting alanına geldiği sırada, bir grup Demirtaş'ı protesto etti. Selahattin Demirtaş konuşurken miting alanı yakınlarında bulunan protestocu grup, "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" sloganları attı.

Çevik Kuvvet ekipleri de alanda bulunanlar ve protestocu grup arasında etten duvar ördü.
Selahattin Demirtaş'ın konuşmasının bitmesi sonrasında, mitingden dağılanlar ve protestocu grup arasında arbede çıktı. Polis ekipleri yaşanan arbedeye göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

 SELAHATTİN DEMİRTAŞ NELER SÖYLEDİ?
Olaylı başlayan mitingde Selahattin Demirtaş'ın hedefinde iktidar ve cumhurbaşkanı vardı. İşte o konuşmadan çarpıcı satırbaşları:

Parlamentoya girince ilk işimiz darbe anayasasından kurtuluş olacak. Sizler HDP'ye oy vermekle inancınızı, kimliğinizi garanti altına almış olacaksanızı. HDP'ye mühür bastığınız an , ben bu anayasada varım demiş olacaksınız.

Kimisi fakirin halinden anlar kimisi de 700 bin liralık saat takar sizin halinizden anlamaz. Farkımız budur.

KADINLARA SESLENDİ

Kadın arkadaşlar, neredeyse Bingöl'de kadınların yüzde 95'i ev kadınları. Siz çalışansınız, çalışan. Sigortalı olması lazım. Bunu da ancak işçiden yana olanlar gerçekleştirebilir. Genç arkadaşlarım, liseyi bitiriyorsunuz yine işsizsiniz. Bu da adaletsiz hükümetin bilinçsiz politikasıdır.

Kendi ağacımıza bakarak yaşama hakkımız var. Bu hırsızların, rantçıların bu memlekete verecek hiçbirşeyleri kalmadı.

ASKERLİK KONUSU

Ben askerlik yapmak istemiyorum diyen gençler için vicdani ret hakkı ona tercih hakkı olarak tanınmalıdır. Asker sayısını yarı yarıya azaltmak birl askeri harcamaları düşürmek bile eski parayla 60 katrilyon tasarruf sağlıyor.

Neden şimdiye kadar HDP bu ülkeyi yönetmedi de bu zulmü çektik diye hayıflanacaksınız. Bizler hiçbir yoldaşımızı yarı yolda bırakmadık. Eğer ki, bizler HDP'liler olarak sokakta emek harcayan genç arkadaşlarım, yöneticilerim, kahramanca mücadele arkadaşlarım, her birimiz tek yürek olmazsak zaten bu günleri göremezdik.

"AK PARTİ'DE HER GÜN BİRBİRİNİ SATA SATA..."

Biz birbirimizi sata sata bugünlere gelmedik. Paylaşarak bugünlere geldik. Bir de dönüp şunlara bakın. AK Parti'de hergün birbirini sata sata, omuzlarına çıka çıka iktidar koltuğunu, saltanatını sürmeye çalışıyorlar.

AK Parti kurucularından kaç kişi var şurada. Birlikte yola çıktıkları kaç arkadaşı kaldı. Hepsini dışlayarak, omuzlarına basa basa kendine saltanat yarttı. Tek adam sistemini böyle yarattılar.

Bunlar kendi arkadaşlarına bile sahip çıkmazlar. Onlar dolarları, euroları üst üste koyup onun etrafında 7 tur atıyorlar. Bu halkın neler çektiğinin onlar nezdinde bir kıymeti yoktur.

"DAVUTOĞLU, SEÇİM TAMAMLANMADAN PİNOKYOYA DÖNÜŞECEK"

Senin infaz ettirdiğin 4 kişinin Bingöl suikasti ile hiçbir ilgisi yokmuş. Sen utanmadan burada o infazları savundun. Ben bir talimat verdim, Bingöl köprüsünde 4 kişiyi infaz ettim özür dilerim demen lazım.

Bu gidişle Ahmet Davutoğlu seçim tamamlamadan pinokyoya dönüşecek.

"SANA HUZUR YOK KARDEŞİM"

Yüzde 50 oyumuz var diyorlar. Madem öyle niye HDP barajı geçmesin diye bu kadar uğraşıyorsunuz. Madem yüzde 50 oyunuz var hoş helal olsun kardeşim. Onlar da farkında saltanat gidiyor. 7 Haziran'dan sonra hesap sorucular gelecek. Hergün korkularını artıracağız. Senin sarayında sana huzur yok kardeşim, kusura bakma.

Bir şeyi parayla yapmak başka bir şey imanla yapmak başka bir şey. Paramız onlar kadar değil, çalışanın emeğiyle kazananın bu kadar parası olmaz zaten. Arkamızda devlet olanakları yok. Lüks uçaklarla mitinge gitmiyoruz. Bunları buna rağmen alt edeceğiz.

"AK PARTİ İLÇE YÖNETİMİ HDP'YE GEÇTİ"

Bunların Süleyman Soylu diye bir genel başkanları var. HDP tehditle oy topluyor diyorlar. Bundan birkaç gün önce Van Başkale'de AK Parti'nin adayları oraya gidiyorlar. Esnaf da protesto ediyor. Bunun üzerine 5 kişiyi derhal tutukladılar. Bunun üzerine HDP'nin yöneticilerinin tutuklanması üzerine AK Parti Başkale ilçe başkanları bütün yönetimleri ile istifa edip HDP'ye geçti.

"YÜREKTEN HDP'YE GEÇTİM DEDİ"

Bu Süleyman Soylu açıklama yapmış. Ölümle tehdit etti, istifa etti dediler. Az önce telefonla aradım. Bingöl mitinginde halkın huzuruna çıkıyorum. Bana de ki şu kadar küçük bir tehdit yapıldıysa senden ve ailenden özür dileyeceğim dedi. Bana dedi ki ben Bingöl halkına selamlarımı söylüyorum ben yürekten HDP'ye geçtim dedi.

"SEN MERAK ETME..."

Ey Süleyman Soylu sen etrafındaki hırsızlara, yolsuzlukla boğazına kadar batmış olanlara bir çift laf etseydin senin soylu olduğuna inanırdık. Daha iki sene önce başka bir partinin genel başkanıydı. Şimdi bir koltuk verdiler konuşup duruyor. Sen merak etme, senin de boyunun ölçüsünü alacağız.

Mısır'ı ağızlarından duyamazsınınız niye, Mısır yönetimi ile artık anlaşmak zorundalar. O yüzde Mursi'yi anında bir kenara bıraktılar. Miting miting geziyorlar Mursi'den söz etmiyorlar. Yahu 24 saat ağzınızdan düşürmüyordunuz ne oldu vicdansızlar. Onlarda her şey alınıp satılar.

"SEÇİM KAZANSA DA BAŞBAKANLIK GİDİYOR..."

Bu acemi başbakan da öbürünü taklit etmeye çalışıyor. O fukara da başına geleceklerden haberdar değil. Seçim kazansa Başbakanlık gidiyor, başkanlık gelecek. Kazanmasa yine başbakanlık gidecek, istifa edecek.

Zaten saraydaki onun burnundan getiriyor ben de uğraşmayayım diyorum ama olmuyor ne yapayım.

Sayın Başbakan hiçbir yerde başkanlık sistemini savunduğunuzu gördünüz mü? 25-30 tane miting yaptın, neden savunmuyorsun. Sende HDP'ye o ver başkanlık sistemini birlikte durduralım . Açık ol ki seni de kurtaralım, seni de .