BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu Yüzünüze gözünüze dursun

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Artvin mitinginde konuştu. Miting konuşmasında AK Parti'ye yüklenen Kılıçdaroğlu, 13 yıldır Türkiye'nin sorunlarının çözülmediğini söyledi.

Abone ol

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Artvin'de halka seslendi. AK Parti'nin 13 yıldır Türkiye'nin sorunlarını çözmediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Dedim ki Türkiye'nin hangi sorununu çözdün. Bana desinler ki şu sorunu çözdüm. Dolar aldı başını gidiyor, enflasyon aynı öyle. Eskiden Ortadoğu'yu beslerdik, şimdi canlı hayvan ithal ediyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli satırbaşları:

Bakın eğer vatandaşımız derse ki ben kaç yıldır şu partideyim neden CHP'deyim. 13 yılın sonunda 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Sizler sandığa gideceksiniz ve CHP'yi tek başına iktidara getireceksniz, size güveniyorum.

"ARTVİN'DE 2 BİN HASTA ŞEHİR DIŞINDA TEDAVİ GÖRÜYOR"

Size yürekten güveniyorum. Siz Artvin'i savunuyorsunuz. Orada gösterdiğiniz her çaba Türkiye'nin heryerinde övgü buluyor. Yeşil Artvin'i korumalıyız. Böyle bir doğayı Allah vermiş, korumak da bizim görevimiz. Tahrip ettirmeyeceğiz. Bir hastaneniz var, yılda 1.200 hasta şehirdışına gidiyor. Sağlıkta devrim yaptım diyorsun, iki bin kişi Artvin dışına tedavi görmeye gidiyor? Beyler Ankara'da oturuyor, size ahkam kesiyor, yok diyorlar. Artvin'de desin ki; madem yok diyorsun, bizden de sana oy yok desin.

"DENİZ FENERİ FELAKETİNİ BİLİYORSUNUZ DEĞİL Mİ?"
 
Adalet çok önemli. Adaleti bir bilgin şöyle tanımlar; Adalet kutup yıldızı gibidir, bütün kainat etrafında döner. Adalet bu kadar önemli birşeydir.Adaleti insanın olduğu heryere götürmemiz lazım. Adalet bir ülkede yoksa, orada insanlar huzurlu ve mutlu olmaz. Adalet aynı zamanda, bütün inançların ortak paylaşımıdır. Biz de adalete önem veriyoruz. Dicle kenarında iki koyun kaybolursa onun sorumlusu benim diyor, bırakın Dicle kenarındaki koyunları. Deniz feneri felaketini biliyorsunuz değil mi, binlerce kişi nasıl soyuldu? Şimdi beraat ettiler. Hakim asıl failler Türkiye'dedir diyor. Failler cumhurbaşkanının uçağında. Adaleti yerle bir etmek mümkün değil. Adalet son kalemizdir. Adaleti sağlamazsanız nereye gidecek bu millet? O nedenle CHP iktidarında bütün adliyeleri kaldırılan bütün adliye sarayları yeniden açacağız. Vatandaş gidip hakkını arayacak.

"ESKİDEN ORTADOĞU'YU BESLERDİK, ŞİMDİ..."
 
Dedim ki 13 yıldır iktidardasınız. Dedim ki Türkiye'nin hangi sorununu çözdün. Bana desinler ki şu sorunu çözdüm. Dolar aldı başını gidiyor, enflasyon aynı öyle. Eskiden Ortadoğu'yu beslerdik, şimdi canlı hayvan ithal ediyoruz. Diyorlar ki CHP iktidara gelirse istikrar bozulur, yahu memlekette istikrar mı kaldı? CHP gelecek huzuru barışı yeniden sağlayacak..

"YÜZÜNÜZE GÖZÜNÜZE DURSUN"

Refahı tabana yaymanın birinci yolu emekliden geçer. Koro halinde bağırdılar, veremezsin. Neden? Kaynak yok, para yok. Sen kaçak sarayına para bulurken var da emekliye mi yok? Sen yandaşlarına ihale verirken kaynak var da emekliye gelince mi kaynak yok? Yahu emeklinin aldığı para belli. Yüzünüze gözünüze dursun. Nasıl dersiniz kaynak nerede diye. Perişan ettiniz emekliyi. Bir ramazan bir kurban bayramında vereceğiz dedik. Türkiye lider ülke diyorlar, neden emekliye gelince lider ülke değil. Söz veriyorum, çatlasalar da patlasalar da ben size o ikramiyeyi vereceğim.

"YURT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"

1 yıl içerisinde bütün yurt sorunları çözülecek. Ne annenin ne de babanın gözü arkada kalmayacak. 4 yılda Türkiye'nin çehresi değişecek. 4 yılda namuslu siyaset, ahlaklı siyaset olacak.

"TÜRKİYE'Yİ BU AYIPTAN KURTARACAĞIZ"

Sandığa giderken hanımlar özellikle siz; sandığa giderken hiçkimseyi üzmeden çünkü biz bütün vatandaşlarımızı kucaklayacağız. Hiç ayrım yapmayacağız. O yoksul bizim partiden değil demeyeceğiz. Madem ki her evde tencere kaynasın istiyoruz. Hepsini kucaklayacağız. 21. yüzyılın Türkiye'sini bu ayıptan kurtaracağız. 17 milyon yoksul, bu ayıbı gidereceğim. Benm çocuklarımın odalarında boy boy kasalar olmayacak, benim bakanlarım gidip birinin önüne yatmayacak, telefon edip oğlum 30 milyon avroyu sıfırladın mı diye sormayacağım.