BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  POLİTİKA

HDP ittifakta neden yok? Karamollaoğlu açıkladı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HDP’nin ittifakta neden yer almadığı sorusuna 'Bazen yöneticilerin düşündükleri yetmiyor tabanın da fikrini almak gerekiyor.' diye yanıt verdi.

Abone ol

FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 4'lü ittifakla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, FOX TV'den İsmail Küçükkaya’ya konuk oldu.

İttifakı anlatan Karamollaoğlu HDP’nin neden ittifakta yer almadığı sorusuna şöyle yanıt verdi: "Asla bir ayrımcılık söz konusu değil. Fakat bazen yöneticilerin düşündükleri yetmiyor tabanın da fikrini almak gerekiyor. Kamuoyu yoklaması yaptık biz. Ama bu Kürt kardeşlerimizin isteklerini de yok saymak değil."

"ABDULLAH GÜL BİZDEN TEK BAŞINA ADAY OLSAYDI GENE KAZANABİLİRDİ": "Gül'ü niye aday göstermek istediniz?" sorusuna "AK Parti'de yüzde 15 civarında gidişattan endişe duyan bir kesim var. Bu kesime en rahat muhatap olacak kişi Abdullah Gül'ün kendisi. Biz kendisini aday göstereceğimizi destekleyeceğimizi deklare ettik. Bizden tek başına aday olsa diğerlerinin desteğini almasaydı gene kazanabileceğine inanıyorum." diye yanıt verdi.

İTTİFAK AÇIKLAMASI: "İttifakın adı ne?" sorusuna da Karamollaoğlu şu yanıtı verdi: "İttifakın adıyla ilgili bir iki güne çıkar. O barajı aşmak için siyasi partiler böyle bir işbirliğine ihtiyaç duyuyor. Vatandaş şunu bilmeli. Herkes kendi partisine oy verecek. Kendi partisinin ambleminin üzerine mührü basacak. Milletvekili dağılımında bu kümeye verilenler arasında milletvekili dağılımı yapılacak."

"AK PARTİ BİZDEN KORKUYOR" Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Karamollaoğlu sözlerine şöyle devam etti: "AK Parti ve hükümet korkuyorlar. Bu seçimde en çok bizden korkuyorlar. AK Parti kaybetmekten korkuyorlar. AK Parti korkuyor çünkü ülkenin kaynaklarınını tüketiyorlar. Bir ülkede devletin malları satılır mı. Satıyorlar işte... Tükendiler artık bunlar tükendilerinin işareti..."