BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  SEÇİM

HDP güzelleri bu adayları artist gibi

HDP 2015 seçimleri için en fazla kadın aday gösteren parti oldu. HDP adayları içinde bazıları güzellikleri ile dikkat çekiyor. Dilek Sultan Nayman , Feride Elçin ve Sevgi Örüç en çarpıcı isimleri.

Abone ol

HDP adayları listesi 'güzelliğiyle' öne çıktı. Dilek Sultan Nayman , Feride Elçin ve Sevgi Örüç en HDP adayları içinde güzelliğiyle en dikkat çeken isimler oldu. 7 Haziran milletvekili aday listesinde toplam 268 kadın adaya yer veren HDP diğer tüm partileri de katladı. AK Parti aday listelerinde 99 kadına yer verirken CHP 103 ve MHP 40 kadın aday gösterdi.

HDP ADAYLARI KİMLER? ŞU ANDA CANLI YAYINLA TANITILIYOR - TIKLAYIN
7 Haziran öncesi milletvekili aday listeleri, Meclis’teki kadın temsilinde Cumhuriyet rekorunu kırmaya kapı araladı. Partilerin 2011’de çıkardıkları milletvekili sayılarına benzer bir dağılımda ve HDP’nin barajı geçmesi durumunda kadın parlamenter sayısının 90’a yaklaşması bekleniyor.

HDP ADAYLARI LİSTESİNDEKİ KADINLAR
HDP aday listelerinde üç büyük partinin toplamından çok daha fazla kadın adaya yer vererek öne çıktı. HDP kadın adaylarının yaş oranlarının düşük olması da dikkate değer. Üniversite öğrencileri ve aktivistler HDP kadın adayları sıralamasında yer buldu. HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş aday listeleri için 'Bence HDP'nin yapılabilecek en renkli Türkiye'yi temsil eden liste oldu' yorumunda bulundu. HDP'nin kadın adayları içinde güzellikleri ile öne çıkan isimler de yer alıyor. İşte HDP 'nin güzel yüzü;

FERİDE ELÇİN HDP MİLLETVEKİLİ ADAYI
feride-elçin-hdp-istanbul-adayi.jpg
HDP İstanbul 'daki kadın adaylarını güzeller içinden seçti. Feride Elçin de bu güzel adaylardan biri. Feride Elçin İstanbul 2. bölgeden HDP adayı listesine konuldu.

DİLEK SULTAN NAYMAN HDP İSTANBUL ADAYI
dilek-sultan-nayman-hdp-milletvekili-adayi.jpg
HDP adayları içinde güzelliği ile dikkat çeken bir diğe isim de Dilek Sultan Nayman oldu. Dilek Sultan Nayman İstanbul 3. Bölge HDP milletvekili adayı yapıldı.

BURCU DEMİRBAŞ HDP İSTANBUL ADAYI
burcu-demirbaş-hdp-istanbul-adayi.jpg
Burcu Demirbaş ve Çağdaş Küçükbattal HDP İstanbul milletvekili adayları listesine girdi. Burcu Demirbaş güzelliği ile dikkat çeken HDP adaylarından oldu.

SEVGİ ÖRÜÇ HDP MİLLETVEKİLİ ADAYI
sevgi-örüç-hdp-adayi.jpg
HDP güzelleri içinde en dikkat çeken isimlerden biri Sevgi Örüç oldu. Sevgi Örüç HDP'nin Bingöl adayları listesinde üçüncü sırada yer aldı. 

KADER DUMAN HDP MİLLETVEKİLİ ADAYI
kader-duman-hdp-adana-milletvekili-adayi.jpg
HDP listelerinde yer alan Kader Duman Adana 'dan milletvekili adayı olarak yer aldı.

TUĞÇE ÖZSOY HDP MİLLETVEKİLİ ADAYI
tuğçe-özsoy-hdp-adayi.jpg
Tuğçe Özsoy HDP kadın adayları arasındaki en genç isimlerden biri. Dicle Üniversitesi öğrencisi olan Tuğçe Özsoy HDP Gençlik Koordinasyonu üyesi. Tuğçe Özsoy Gaziantep 7. sıradan HDP adayı yapıldı.

BURCU YILDIRIM HDP'NİN ÖĞRENCİ VEKİL ADAYI
burcu-yildirim-hdp-ankara-adayi.jpg
HDP 'nin aday listelerinde yer verdiği üniversite öğrencilerinden biri de Burcu Yıldırım . Genç HDP'li Ankara 1. bölgeden milletvekili adayı yapıldı.

FATMA ÖZDEMİR HDP MİLLETVEKİLİ ADAYI
fatma-özdemir-hdp-istanbul-adayi.jpg
Fatma Özdemir HDP 'nin genç kadın adaylarından biri. HDP İstanbul 2. Bölge 13. sıradan aday gösterilen Fatma Özdemir seçilme şansı az olanlardan.

HALİME YAVUZ HDP'NİN EYLEMCİ ADAYI
halime-yavuz-hdp-istanbul-adayi-eylemde.jpg
HDP İstanbul adayları arasına kattığı Halime Yavuz 'emekçi genç' olarak tanıtıldı. Bir eylem sırasında çekilmiş resmiyle HDP gençlik kolları tarafından tanıtılan Halime Yavuz İstanbul 3. Bölge 11. Sıra Milletvekili adayı.

CEYLA EROL HDP BURSA ADAYI
ceyla-erol-hdp-bursa-adayi.jpg
Ceyla Erol da HDP'nin aktivist adaylarından biri. HDP Gençlik yapılanması twitter hesabından Ceyda Erol 'u bu fotoğrafını paylaşarak tanıttı. (İNTERNETHABER.COM ÖZEL İÇERİK)

HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI TAM LİSTE - TIKLAYIN
hdp-adaylari-tam-li̇ste.jpg