BIST 9.503
DOLAR 32,49
EURO 34,74
ALTIN 2.493,92
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu İstanbul haftasonuna dikkat!

İstanbul'da sıcaklıklar mevsim normallerinin altında. Haftasonunda hava durumu yağmurlu ve az bulutlu. İstanbul'da sıcaklık 4 derece artıyor.

Abone ol

İSTANBUL'da sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyrediyor. Şiddetli fırtına ve yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Hava durumu raporlarına göre, haftasonu sıcaklıklar 4 derece artıyor. Yağmur ve fırtına etkisini azaltıyor. Kocaeli, Yalova, Sakarya çevresinde yağışlar devam edecek. Yüksek kesimlerde kar yağışı görülebilir.

hava-durumu-i̇stanbul-haftasonuna-dikkat!.jpg


SICAKLIK ARTIYOR

Hava sıcaklığı 2 ila 4 derece artacak.Rüzgar, Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), sabah saatlerinde ise zaman zaman kısa süreli fırtına(50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-04-10-at-11.28.16-am.png

YURT GENELİNDE HAVA NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde aralıklarla görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Isparta, Çorum ve Bilecik çevreleri ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Doğu bölgelerde hissedilir derecede (4 ila 10 derece) azalacağı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey, doğu bölgelerde güney yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgarın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Güneydoğu kesimlerde kuvvetli güneyli rüzgar nedeniyle öğle saatlerine kadar Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Çamur şeklinde yağış, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden özellikle kara ulaşımında aksamalar başta olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

ZİRAİ DON UYARISI

Bu sabah ve gece saatlerinde Bolu, Kastamonu, Karabük, Bilecik, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Ankara, Konya, Isparta, Burdur, Malatya, Elazığ ve Çorum çevrelerinde hafif yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.