BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,84
ALTIN 2.400,09
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP Genel Merkezi önünde olağanüstü önlem!

İfade vermeye gitmeyen HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınması üzerine parti genel merkezi önünde geniş güvenlik önlemi alındı. HDP Genel Merkezi'nin bulunduğu cadde giriş çıkışlara kapatıldı. Polis ekipleri HDP binasının önünde bekliyor.

Abone ol

Polis ekipleri, HDP Genel Merkezinin bulunduğu Büklüm sokağı araç ve yaya trafiğine kapattı. Genel merkez binasında bulunan HDP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, polis noktasına gelerek bir süre yetkililerle görüştü. 

Polis noktasına gelen, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Yurtdoğan, İnsan Hakları Vakfı Genel Sekreteri Metin Bakkalcı ile KESK yöneticileri ve avukatlar açıklama yaptı.

FİİLİ BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ

HDP Eş Genel başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınması haberini duymaları üzerine çeşitli kurum temsilcileri olarak HDP'yi ziyarete geldiklerini aktaran Yurtdoğan, kendilerinin parti yetkililerini beklemelerine izin verilmediğini belirterek, "Fiili bir durumla karşı karşıyayız. Bir nevi burada sanki bir sokağa çıkma yasağı uygulanmak isteniyor gibi bir durum var." dedi.

KÜRT SORUNU BÖYLE ÇÖZÜLMEZ

Yurtdoğan, şunları kaydetti: "Bu tip antidemokratik uygulamalar geçmişte çözüm üretmedi. Nasıl ki 1998'de HADEP Genel Merkezi basılıp genel başkanı ve yöneticileri gözaltına alınıp tutuklandıysa, nasıl ki 94'de milletvekilleri tutuklandıysa hiçbir demokratik usullere uyulmuyor, tamamen antidemokratiktir. Kürt sorunu böyle çözülmez, Kürt meselesine böyle yaklaşılmaz. Milletvekillerinin dokunulmazlığına bu şekilde halel getirilemez. Bu uygulamaları kınıyoruz."

ÜLKE BARŞI TEHLİKEDE

Eski AB Bakanı ve HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, "Ülke barışı, toplumsal barışı tehlikeye sokmuş bir durum, bundan derhal vazgeçilmesi gerekir. Partimize gideceğiz şimdi, yetkili kurullarımız toplantı halinde. Daha sonra bir açıklama yapacak yetkili kurullar." değerlendirmesinde bulundu.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Periscope üzerinde yaptığı açıklamada, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyemediklerini ifade ederek, açıklamaları sosyal medya üzerinden yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

TÜRKİYE BARIŞTAN YANA SESİNİ YÜKSELTMELİ

İfadeye çağrılan ve gözaltına alınan partililere yönelik bir tasfiye yapıldığını iddia eden Bilgen, "Bundan sonrasında bu sürecin geleceğini belirleyecek olan şey, demokratik çevrelerin, sivil toplumun, uluslararası kamuoyunun Türkiye'de barıştan demokrasiden yana olan kamuoyunun sesini yükseltmesi olacak." diye konuştu.

BİNAYA KİMSE ALINMIYOR İDDİASI

Genel merkez binasını ziyaret etmek isteyen sivil toplum örgütlerinin engellendiğini savunan Bilgen, her şeye rağmen seslerini duyurmaya devam edeceklerini söyledi. Bu arada Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, parti genel merkezine gelerek, yöneticilerle görüştü.