BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,62
HABER /  GÜNCEL

Hükümetten HDP ve Diyarbakır için ilk açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'daki patlama ve HDP gözaltılarına ilişkin son dakika açıklamalar yaptı.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP'ye terör operasyonuna ilişkin flaş açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, "Herkese uygulanan hukuk vekillere de uygulanıyor. Hukuka saygı duymadılar gereği yerine getirildi." dedi.

Türkiye'nin yüreğini ağza getiren Diyarbakır'daki patlamaya ilişkin de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan son dakika açıklamalar geldi.

1 kişinin hayatını kaybettiği 50 kişinin de yaralandığı patlamada Bozdağ polis ve sivil şehitlerin olduğu açıklaması yaptı.

İşte Bozdağ'ın konuşmasından önemli satır başları;

HDP'YE TERÖR OPERASYONU

Gözaltına alınan milletvekilleri, hukukun işlemesine yardımcı olmamışlardır, hukuku tanımamışlardır. Hukuka saygı duymamışlardır. Böyle bir durumda da kanun, hukukun gereklerinin nasıl yerine getirileceğini açıkça yazmaktadır. Kanunun yazdığı bir biçimde hukukun gerekleri yerine getirilmektedir. Bu da tamamen yargının yaptığı bir tasarruftur.Herkese uygulanan hukuk vekillere de uygulanıyor. Hukuka saygı duymadılar gereği yerine getirildi.

DİYARBAKIR PATLAMA: POLİS VE SİVİL ŞEHİTLER VAR

Diyarbakır'daki terör saldırısında polis ve sivil şehitler var. Bağlar'daki saldırı bombalı araçla düzenlendi. Bir yandan PKK var bir yandan Suriye'deki uzantıları var. Öte yandan DEAŞ var FETÖ var DHKP-C var. Sayarken harfleri karıştırıyorum. En az 10 tane terör örgütüyle eş zamanlı mücadele eden dünyada ikinci bir ülke yok. Uluslararası toplum terörle mücadele konusunda yeterince destek vermiyor.